Kant & klaar #4: Hollandse bloemkool curry met krieltjes van Jumbo

Door Elske – Dag leuke mensen! Zoals iedere week recenseer ik een kant-en-klaar maaltijd voor je en oei… deze week is intens…

Op een schaal van nul tot ranzig heb ik iets voor je getest wat je waarschijnlijk niet zo een, twee, drie uit het schap zou pakken. Waarom niet? Omdat het eruit ziet als hondenvoer. En juist daarom nam ik hem mee. Want dat vind ik juist zo leuk aan het testen van deze maaltijden: ik hoop verrassende kant-en-klaar maaltijden tegen te komen. Dat juist hetgeen wat er heel goor uit ziet, nog te pruimen valt ook. Dus benieuwd of dat voor deze bloemkool curry ook het geval was? Let’s try!

De keuze
Het was vega-maandag en dus wilde ik een vegetarische kant-en-klaar maaltijd. En het was koud dus ik had zin in stamppot. Die combinatie bleek nogal lastig: bijna iedere kant-en-klaar stamppot heeft wel of spekjes, of worst of een gehaktbal on the side. Nu heb ik daar normaal niets op tegen maar wilde me graag aan vega-maandag houden en dus koos ik voor wel iets wat op stamppot leek (want aardappelen!): Hollandse bloemkool curry met krieltjes. Het komt van de Jumbo en kost €3,99 per maaltijd.

kant&klaar_4_hollandsebloemkoolcurry

De bereiding
Kan op twee manieren: in de oven op 180 graden voor 15 minuten, maar daar heb je een extra ovenschaal voor nodig. MAAR dat is extra afwas en als ik iets fijn vind aan kant-en-klare maaltijden is dat je niet met al dat gedoe van pannen en borden afwassen. Ik ging dus voor optie 2: de magnetron voor 6 minuten.

De portie
Verhouding was een beetje vreemd; weinig krieltjes voor de hoeveelheid curry, maar als je het volgende stuk leest snap je waarom dat een voordeel is in dit geval. Ik vond de portie in totaal in ieder geval voldoende, omdat er best veel currysaus was.

kant&klaar_4_curry_3

De smaak
De uitstraling mocht dan bagger zijn: toen het stond op te warmen in mijn magnetron rook me dat toch een partij lekker! De currysaus smaakte dan ook verrassend goed! Het heeft qua smaak iets zoets en daarna meteen iets pittigs. Iets wat je van een curry verwacht (dat pittige dan) en wat ik heel lekker vind, maar daar moet je dus wel van houden.  Als je niet let op hoe het eruit ziet, maar wel op de smaak (eet desnoods met je ogen dicht), dan zal het je bevallen. Als je gevoelig bent voor spicyness in je eten zou ik dit niet zo snel uitkiezen en lekker veilig voor stamppot boerenkool gaan.

Dan komen we nog wel bij het volgende onderdeel: de krieltjes. Dit leken wel kleine sponsjes of kaasballetjes geworden of ja… Ik weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven, maar het had niet meer heel veel weg van het normale krieltje. Ik geef mijn liefde voor afwasbesparing er de schuld van, want ik geloof dat dit gewoon komt omdat ik ervoor koos het in de magnetron te bereiden en niet in de oven. Hou je dus wel van afwas en niet van sponzen op je bord? Kies dan voor de oven als bereidingsoptie.

Wie ziet ook het zwarte stukje bovenin?
Wie ziet ook het zwarte stukje bovenin?

Wat heel erg jammer is is dat ik net een dikke voldoende aan deze kant-en-klaar maaltijd wilde geven, tot het moment dat ik verbrandde stukjes bloemkool in mijn eten vond. En niet een beetje verbrand. Nee gewoon zwart. Bijna as, zo zwart. Of dit nou al ontstaan is door de magnetron of al bij de Jumbo in de keuken is mij nog de vraag, maar doet wel afbreuk aan de smaak in totaal. Nu zou ik niet meer geven dan een mager zesje. Zonder verbrandde stukken wel een 7,5, omdat het eruit ziet als dogshit maar het daar (gelukkig) totaal niet naar smaakt 😉

Ps. Ben ik de enige die Hollands en Curry niet bij elkaar vindt passen?

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

8 reacties op “Kant & klaar #4: Hollandse bloemkool curry met krieltjes van Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *