Kant & klaar #54: Babi ketjap met witte rijst van Lidl

Door Elske – Hoi! Laatst had ik zin in afhaal Chinees, maar had geen tijd meer om langs een Chinees restaurant te fietsen, want direct uit het werk zou er geklust worden in ons ‘nieuwe’ huis (iets met deadline stress). Dus kozen we ervoor om snel even naar binnen te gaan bij de supermarkt die toch op de route lag. Uiteraard kwamen we met 2 bakjes ‘Chinees’ naar buiten. Babi ketjap met witte rijst en kip saté met nasi goreng. Naast Foe yong hai en Babi pangang, vind ik dat de lekkerste gerechten van de Chinees.

Vandaag vertel ik je over de Babi ketjap. Kun je net zo goed je Chinees ‘afhalen’ in de supermarkt? De Albert Heijn liet in een test van mij (kant & klaar #25) en Leo (kant & klaar #27) zien dat dat kan, maar daar hing wel een prijskaartje aan vast. Misschien kan Lidl dit beter? Let’s test!

Het assortiment
Lidl heeft een vrij groot assortiment aan kant-en-klare maaltijden wat zich voor mijn gevoel steeds verder uitbreidt. De tijden van alleen een stamppot of maaltijdsalade in hun koelschap zijn voorbij. Goed om te zien! Voor deze recensie hou ik het even bij de ‘Aziatische’ kant-en-klare maaltijden. Naast de varianten die ik al noemde hebben ze ook nog Babi pangang, Foe yong hai en Kip zoetzuur in het assortiment. Alles aangevuld met ofwel nasi/bami goreng of witte rijst. €3,19 per bak en hier ben je dus met 1 bak klaar. Anders dan bij de appie waar je 2 á 3 bakjes van €2,50 per bakje nodig hebt voor 1 maaltijd.

De bereiding
Deze is lekker makkelijk. Je prikt namelijk gaatjes in de folie en het enige wat je hoeft te doen is 6 minuten te wachten, totdat je maaltijd gaar is. Zo chill dat we een magnetron hebben staan in onze bouwput!

Kant&klaar54_babiketjap_2

De smaak
Niet slecht! Toegegeven: ik vind dit soort maaltijden er in de verpakking niet zo smakelijk, eerder ranzig, uit zien. Maar de smaak bewees het tegendeel. De witte rijst smaakte gewoon naar witte rijst en was niet plakkerig of zo, waar ik nog wel eens bang voor ben bij dit soort maaltijden uit de magnetron.

De saus van de babi pangang bevatte zelfs 3 stukjes groente (wortel?)! Nee de meest gezonde maaltijd zal dit niet wezen, maar dat is Chinees bestellen ook niet echt. Voor de prijs vond ik dit prima smaken. In de saus proef je duidelijk de zoete ketjap en hij had voor mij de precies juiste dikte. Ook was ‘ie goed gevuld met stukken vlees. Oké, die hadden wat mij betreft iets knapperiger mogen zijn, zodat het qua structuur en smaak dichter tegen een goede babi ketjap aan komt, maar ik vond het zeker niet slecht. Nee, ik ben tevree! Lekker gemiddeld scoort deze maaltijd 3 van de 5 sterren 🙂

Wat is jouw favoriete maaltijd bij de Chinees?

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “Kant & klaar #54: Babi ketjap met witte rijst van Lidl

 • Hoi !

  Puur uit nieuwsgierigheid vorige week bij lidl een bakje nasi met sate meegenomen en die is echt niet slecht.
  Dus maar 3 andere maaltjes meegenomen voor het gemak. Vanavond ga ik er weer 1 proeven.

  Vorige week was het mexicaanse week. Ik zag de pizza jalapeno voor 1,49. Die is gewoon heel erg goed !
  Goedkoper kan ik geen avondmaal vinden. Die pizza is genoeg voor 1 persoon.

  Mocht je bij lidl zijn en er liggen er nog, meenemen ! Als je ruimte hebt in de vriezer, gooi de doos weg dan kun je er 2x zoveel kwijt !

  groetjes, Peer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *