BBQ camembert uit de oven met knapperige parmaham

Hey hey! Vorige week dook ik de keuken in om een aantal lekkere borrelrecepten klaar te maken, waaronder deze BBQ camembert. Een van de recepten die ik wilde uitproberen was brie uit de oven met BBQ-saus en knapperige ham. Ik had dit recept voorbij zien komen op Instagram Reels en was razend benieuwd.

Nu kon ik in de supermarkt geen ronde brie vinden, dus ik ben maar gegaan voor camembert. Smaakt ongeveer hetzelfde en smelt nog net wat lekkerder in de oven.

Verder wordt het originele recept klaargemaakt op de barbecue, maar het leek mij makkelijker om het te bereiden in de oven.

Uiteindelijk is het dus een vrij simpel recept geworden voor BBQ camembert, waarbij je maar vier ingrediënten nodig hebt om het te laten slagen. Aan de slag!

BBQ camembert met knapperige parmaham

Gang: Borrelhapje
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor de borrel: een camembert uit de oven met barbecuesaus en knapperige parmaham. Lekker om te dippen tijdens een borrel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • aluminiumfolie
  • keukenrol of toiletpapier

Ingrediënten

  • 250 gr camembert
  • 2 el barbecuesaus
  • 90 gr parmaham
  • stokbroodje erbij om te dippen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Pak een ovenschaal oid en vouw er aluminiumfolie in. Leg daar de camembert op en snijd er een soort boter-kaas-en-eieren-patroon in.
  • Smeer de bovenkant in met twee eetlepels barbecuesaus en zet de camembert in de oven.
  • Bak de camembert 15-20 minuten af in de oven.
  • Maak ondertussen de knapperige parmaham door de plakken ham in een droge koekenpan op hoog vuur te bakken.
  • Wanneer de ham een beetje verkleurd naar goudbruin, haal je ze plakken uit de pan en laat je ze afkoelen op een beetje keukenpapier. Wanneer ze zijn afgekoels hak je ze in kleine stukjes.
  • Als het goed is zijn de stukjes afgekoeld al knapperig, maar als dat nog niet het geval is, kan je ze nog een keer op hoog vuur eventjes bakken en weer laten uitlekken & afkoelen.
  • Serveer de camembert uit de oven met de knapperige ham on top en dip er met een stokbroodje in als je gaat eten. Enjoy!
  • Bonustip: je kunt het stokbroodje ook alvast in plakjes snijden en die plakjes ook even in de oven roasteren; dan krijg je een soort toast die nog lekkerder is om te dippen.

Dippen maar!

BBQ camembert

En dan nu het eindoordeel… Ik vond de BBQ camembert erg lekker, maar niet SUPERGEWELDIG. Ik moet toegeven dat m’n verwachting heel erg hoog was en dat het in uiteindelijk wel gewoon een beetje smaakt naar camembert met barbecuesaus. Wat het ook exact is, maar soms heb je dat twee dingen samen opeens een soort next level geweldig is. Maar in dit geval bleven het toch een beetje twee losse smaken. Die heerlijk waren, maar het was niet zo geweldig als ik had verwacht.

Overigens vond ik de knapperige parmaham wel echt een next level hit. Echt heerlijk; dit wil je de hele dag eten. En de combinatie van de BBQ camembert met knapperige parmaham bij elkaar was wel gewoon cool. Ik vond het niet vies ofzo en sluit ook zeker niet uit dat ik het wel een keer ga maken als ik een borrel organiseer. Want het is wel gewoon een vrij cool gerechtje. En binnen no time klaargemaakt.

Hoe zou jij ervoor zorgen dat deze BBQ camembert lekkerder wordt? Als je een leuke suggestie hebt, drop ‘m vooral hieronder in de comments!

Vind je het al wel heerlijk zoals het is? Laat het vooral weten via een sterren-reactie onder deze blogpost. Dat helpt andere lezers na jou om dit recept te beoordelen én zorgt ervoor dat je op Google al kan zien of iets lekker wordt gevonden door anderen, of niet.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “BBQ camembert uit de oven met knapperige parmaham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept