Ga terug
–+ servings

BBQ camembert met knapperige parmaham

Gang: Borrelhapje
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor de borrel: een camembert uit de oven met barbecuesaus en knapperige parmaham. Lekker om te dippen tijdens een borrel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • aluminiumfolie
  • keukenrol of toiletpapier

Ingrediënten

  • 250 gr camembert
  • 2 el barbecuesaus
  • 90 gr parmaham
  • stokbroodje erbij om te dippen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Pak een ovenschaal oid en vouw er aluminiumfolie in. Leg daar de camembert op en snijd er een soort boter-kaas-en-eieren-patroon in.
  • Smeer de bovenkant in met twee eetlepels barbecuesaus en zet de camembert in de oven.
  • Bak de camembert 15-20 minuten af in de oven.
  • Maak ondertussen de knapperige parmaham door de plakken ham in een droge koekenpan op hoog vuur te bakken.
  • Wanneer de ham een beetje verkleurd naar goudbruin, haal je ze plakken uit de pan en laat je ze afkoelen op een beetje keukenpapier. Wanneer ze zijn afgekoels hak je ze in kleine stukjes.
  • Als het goed is zijn de stukjes afgekoeld al knapperig, maar als dat nog niet het geval is, kan je ze nog een keer op hoog vuur eventjes bakken en weer laten uitlekken & afkoelen.
  • Serveer de camembert uit de oven met de knapperige ham on top en dip er met een stokbroodje in als je gaat eten. Enjoy!
  • Bonustip: je kunt het stokbroodje ook alvast in plakjes snijden en die plakjes ook even in de oven roasteren; dan krijg je een soort toast die nog lekkerder is om te dippen.