Goedemorgen jij! Man, wat ben ik weer een partij aan het falen in de keuken de laatste tijd. Ik had eind januari/begin februari echt een goede periode; toen kookte ik de sterren van de hemel. Per ongeluk. Iedere avond. Nou, ik zit nu compleet in m’n faal periode. Zoals je ziet.
Ik maakte gisteravond zelf paddenstoelburgers en die smaakten best wel awesome, maar de maaltijd ziet er niet uit en de combinatie was ook niet echt top. Maar goed; de burgers zelf waren best lekker, dus ik ga je het recept wel geven :).
Nodig voor één persoon: 200gr paddenstoelen (champignons en oesterzwammen werken fijn) – 1 ei – 2-3 eetlepels meel – 1 eetlepel havermout – grof zeezout – peper – beetje chilipeper – beetje verse peterselie – brood – groene aspergetips – romaine sla
Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak in een minuut of 10 zoveel mogelijk vocht eruit. Haal de paddenstoelen dan uit de pan en hak ze helemaal fijn, totdat je een soort paddenstoelen-gehakt hebt. Strooi er flink peper en zout over. Klop in een kommetje het ei los en meng met havermout en wat verse peterselie. Voeg het paddenstoelen-gehakt hier aan toe en roer door elkaar. Voeg dan steeds een beetje meel toe, totdat je de prut kunt kneden tot burgers. Het kan dus zo zijn dat je meer of minder dan 2-3 eetlepels nodig hebt. Zorg in ieder geval dat de hoeveelheid aan elkaar blijft plakken, zodat je die straks in de pan kan bakken (je hoeft dus niet per se burgers te kneden).
Bak in de tussentijd de asperges een minuut of 2 rondom in olie een beetje warm/knapperig. En snijd de sla in grove stukken. Dit kun je nog even bakken met een klontje boter, maar het is geen must.
Bak vervolgens de paddenstoelenburgers in een pan met een lekkere laag olie totdat beide kanten bruin zijn. Doe de burger op een broodje met wat port salut en eet smakelijk!
Maar HO!
Laat het brood en de port salut achterwege, want eigenlijk doen die afbreuk aan de champignonburger. Geen aanrader. De burger op zich wel, maar die ga je dus gewoon los eten. Met gebakken groene asperges met wat grof zeezout, want die zijn heerlijk en knapperig. En de sla is er ook prima bij.
Een beetje een gekke maaltijd in deze variant, maar de burgers op zich waren wel voor herhaling vatbaar. Maar het was wel een beetje veel werk en dat is niet echt iets waar ik ontzettend veel zin in heb vaak… Ik ben benieuwd wie dit eens gaat namaken.
Duim je voor me dat ik vanavond wél de sterren van de hemel kook? Ik ga iets met zuurkool maken… 😀
ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.
HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….
Bibi zegt:
Lotte is oprecht een held, dit met Truffelmayo is echt dikke dikke prima 🙂
Prima leervoer is het overigens 😀
leonie zegt:
Hahaha NICE
Lotte zegt:
IK HEB DE FOUT ONTDEKT!!! Je bent de truffelmayonaise vergeten! Wat ik heb gedaan: ciabatta flink insmeren met truffelmayo, beetje sla (rucola en jonge bladsla) erop, burger erop, beetje Parmezaanse kaas. VET LEKKER!!!
leonie zegt:
Wahahahha goed idee