Verse pasta met truffelolie, paddenstoelen en gefrituurde peterselie

Hey hey! Vorige week vertelde ik je al over m’n nieuwe keukenapparaat: een pastamachine! VET nice. Ik maakte er vorige week echt een god-de-lijk-e pasta met burrata en tomaten uit de oven mee klaar en wilde er dit weekend weer iets fantastisch mee maken. Ik dacht; als die pasta zo lekker is, dan MOET dat wel geweldig zijn in combinatie met truffelolie, paddenstoelen en meer lekkers. En dus dook ik de keuken in. Om er wat teleurgesteld uit te komen… Lees je mee?

Nodig voor twee personen: 200gr paddenstoelen – 1 ei – 250meel (of gewoon verse pasta) – verse krulpeterselie – 2 tenen knoflook – truffelolie* – kookroom

*ik gebruikte dure truffelolie met echte truffel (had ik ooit toegestuurd gekregen), maar vind eerlijk gezegd die van AH beter (dat is met nep truffel, maar is veel sterker van smaak dus heerlijk).

Gooi meel en ei + water in de pastamachine en maak zo je eigen verse pasta. Maar ik vermoed dat niemand zo’n pastamachine thuis heeft, dus je mag ook gewoon normale verse pasta gebruiken haha. Is wel minder lekker, maar ook makkelijker (goedkoper vooral, als je de aanschaf van zo’n machine meerekent). Anyway: je hebt nu dus pasta.

Kook de pasta in een paar minuten gaar: 2 minuten voor mijn verse pasta, 4 minuten voor verse supermarktpasta, 8 minuten voor harde pasta.

In de tussentijd bak je de paddenstoelen (heel) in een pannetje met olie of boter. Doe dit een minuut of 10, dan worden ze echt lekker.

In een ander pannetje laat je olijfolie goed heet worden en ga je dingen frituren. Eerst frituur je de toppen van de krulpeterselie en daarna plakjes knoflook. Ik had geen idee wat ik aan het doen was, maarrrr: je doet de peterselie stuk voor stuk in de hete olie. Zodra de peterselie meteen reageert op de olie, is de olie goed op temperatuur en voeg je alle peterselie toe. Dit frituur je vervolgens heel kort (ik denk een halve minuut ofzo?) en dan haal je ze weer uit de pan. Dan frituur je plakjes knoflook ook heel kort; totdat ze goudbruin zijn. En die haal je ook weer uit de pan.

De olie gooi je weg (pas op: HEET!).

Nu kom je bij het einde van het recept, maar ik ga even een aanpassing doen. Ik deed namelijk nu eigenlijk de pasta bij de paddenstoelen, dat op m’n bord en de peterselie, truffelolie en knoflook er overheen, maar dat was uiteindelijk een totaal smakeloze pasta. Dus wat doe je wel:

Doe de pasta bij de paddenstoelen in de pan en voeg wat truffelolie toe. Doe er een scheut kookroom doorheen en laat dit nog even op het vuur staan en mengen met elkaar. Serveer de pasta dan met gefrituurde peterselie en knoflook on top. Beetje peper en zout erover en klaar is je maal. Eet smakelijk!

pastapeterselie
Hier had ik dus nog geen kookroom toegevoegd, dus dit is eigenlijk niet het eindresultaat:P

Of nou ja smakelijk… Ik vond het een prima pasta, maar vond dit allemaal veel te veel werk voor een prima pasta. Wat saai dit. Ik zou het niet namaken.

Die gefrituurde peterselie en knoflook waren overigens wel echt de bom. Maar het algehele recept was gewoon niet goed. Volgende keer beter!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Verse pasta met truffelolie, paddenstoelen en gefrituurde peterselie

  • Oeh dit ga ik zeker proberen!! En ja… ik heb wel een pastamachine van Philips. 🙂 Want spelt pasta is nou eenmaal prijzig en niet in alle soorten verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *