Vega: Saté met mihoen, komkommer en uitjes

so_fine_vega_sateGoedemiddag! Het is vandaag vrijdag en ik ben ietwat brak. Gisteravond had ik drie borrels achter elkaar en dat is me niet in de koude kleren gaan zitten, mijn hemel. Ik zit dan ook nog gewoon in mijn pyjama op de bank, maar ben wél al aan het werk.

Toen ik vannacht thuis kwam heb ik nog een ei gebakken en een halve zak chips leeggegeten, omdat ik alvast slim dacht te zijn en de honger van mijn aankomende kater voor kon zijn, maar niets bleek minder waar. Ik stond vanochtend op met m’n hoofd in de kreukels (wenkbrauwen in de war = wilde nacht) en intense trek.

Toevallig had ik gisteren een pakketje ontvangen van So Fine, een merk dat vegetarische dingen maakt, om me een hart onder de riem te steken tijdens mij Vega challenge. Super chill, want mijn koelkast ligt nu dus vol met vleesvervangende producten en dat betekende dat ik voor mezelf echt een gruwelijk goede anti-katerbrunch in elkaar kon flansen. Let’s go!

Nodig voor één persoon: mihoen – 1/2 pakje So Fine Indonesische saté (alleen bij Jumbo) – 1 bosuitje – paar plakjes komkommer – 1 eetlepel gebakken uitjtes

Kook de mihoen in een paar minuten gaar. Warm de saté met nepkipstukjes op in een pannetje. Snijd een komkommer in plakjes en de bosui in dunne ringetjes. Serveer de saté op de mihoen, komkommer er naast, gebakken uitjtjes en bosuitje er op. KLAAR!

Vond ik het lekker? Prima. Ik had gehoopt dat er iets meer smaak aan de saté zou zitten; je proefde wel duidelijk dat het geen echte saté was. De vegetarische kipstukjes vond ik prima, maar die vind ik bijna altijd wel lekker. Dit recept lijkt me meer prima met gewoon kant en klare saté uit de diepvries, haha.

Wel vond ik het vooral een heel handig product, zo’n wereldgerecht van So Fine. Ik zeg dit niet omdat ik het toegestuurd heb gekregen of ervoor betaald krijg (is namelijk niet zo), maar ik vond het dus wel echt een chill product. Het is een soort kant en klaar maaltijd, omdat je het alleen in de pan hoeft op te warmen, maar het heeft niet de ranzigheid van een kant en klaar maaltijd.

Ik kreeg ook nog Mexican Chili en Thai Curry toegestuurd en ben daar ook wel benieuwd naar. Ik vond de saté prima, maar ietwat smakeloos en ik ben benieuwd of dat dan ook voor de Mexican Chili en Thai Curry geldt. Heb jij ze al geporbeerd? Laat het weten in de comments! Wil je het graag proberen? Op naar de Jumbo, want AH verkoopt ’t niet…

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Vega: Saté met mihoen, komkommer en uitjes

  • Fransje zegt:

    De Mexicaanse Chili van SoFine is ook heerlijk. En het Indische Stoofpotje van veg slager is maar 180 gram en dus 2x zo duur als de saté van SoFine (400 g).

  • Ja ik heb het geprobeerd en vond ze heel lekker.
    Helaas wel duur en de jumbo bij mij de buurt verkoopt het niet meer.

    Wat echt lekker is, is het Indische stoofpotje van de vegetarische slager!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *