Vega: Bami van Conimex met bamigroentes, wijcko satésaus en kroepoek

Hi there! Gisteren was het vegamaandag en ik had zin in bami. Nou is bami echt een totaal onhandig maaltje om klaar te maken voor één persoon, omdat je altijd eten over houdt waar je dan weer niet echt iets anders mee kunt dan bami of nasi maken… En ik kocht ook nog eens een voordeelverpakking bamigroentes, omdat ze bij mijn Dirk geen kleinere variant hadden! Dus, ik heb volop bami in huis! 😀

Ik maakte overigens een vega variant; ik verving kip of bamivlees door ei! En dat was lekker. Had ik overigens ook al eens eerder gedaan, dus niet per se heel speciaal. Maar prima! Ik deed alleen een beetje te veel kruiden door de saus, oeps. Dat was jammer…

Nodig voor één persoon: 1/2 zakje bamikruiden Conimex – wat groentes uit een bamigroentepakket – 1 ei – 2 mienestjes – 1 kleine wijcko satésaus miniverpakking kant en klaar – bali kroepoek (mijn fav!)

Bak een ei in een wokpan in wokolie. Kook ondertussen de mienestjes gaar. Als je ei klaar is, haal ‘m uit de pan en doe de groentes er in met de kruiden. Let op dat je niet uitschiet met de kruiden (zoals ik). Laat de groentes nog zo’n 5 minuten op hoog vuur staan, roer lekker vaak om en klaar ben je. De satésaus moet 45 seconden op 600watt in de magnetron. Piece of cake!

Een lekkere maaltijd die wel ietje te scherp/heftig was vanwege de hoeveelheid kruiden (ik zat wel op 7/8 pakje ipv 1/2), maar evengoed heb ik lekker gegeten :).

Wat stond er bij jou op tafel gisteravond? En doe je ook mee aan vegamaandag?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Vega: Bami van Conimex met bamigroentes, wijcko satésaus en kroepoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *