Stamppot zoete aardappel met gekruid gehakt en geitenkaas

Hallo wereld! Het moment is daar. Of, was daar. Ik had deze week voor het eerst echt weer zin in stamppot. IK WIL NOG HELEMAAL NIET KLAAR ZIJN VOOR DE HERFST. Maar toch was het ’t geval.

Ik maakte een stamppot met zoete aardappel en sla. Klinkt gek, smaakte me uitstekend. Erbij maakte ik pittig gehakt ennnnn wat geitenkaas en al met al was het een heerlijke hap. Klaar voor? (NEE) Let’s go:

Nodig voor één persoon: 1 zoete aardappel – 2 handen gesneden romaine sla – 75gr mager rundergehakt – 1 theelepel cayennepeper – 3 schijfjes geitenkaas – peper & zout – klontje boter

Snijd de zoete aardappel in grove stukken en zet op het vuur in een pan met kokend water. In 10 minuten is je aardappel ongeveer goed gekookt. Voeg dan twee handen sla toe aan de pan en laat dit heel even slinken.

Bak in de tussentijd het gehakt in een koekenpan met olie en doe dit lekker op hoog vuur. Zodra het gehakt dichtgeschroeid is, voeg je wat cayennepeper toe. Zo veel als je zelf wil; dan wordt het zo pittig als je zelf wil. Blijf het gehakt bakken totdat het lekker knapperig is.

Giet de aardappelen en sla in de tussentijd af en stamp het geheel tot een stamppot. Roer daar nog een klontje boter door en top af met wat peper en zout.

Doe de stamppot in een diep bord, serveer het gehakt er overheen en top af met geitenkaas. Klaar!

Eet sakelijk!

Ik vond het een lekker maaltje. De stamppot was echt lekker en de combinatie met dat pittige gehakt maakte het echt wel tot een gezellig maal. Probeer het maar eens uit! Ben ben benieuwd wat jij er van vindt.

PS: zoete aardappel is inderdaad niet altijd oranje!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Eén reactie op “Stamppot zoete aardappel met gekruid gehakt en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *