
Nodig voor drie personen: 500gr speklapjes – 3 eetlepels paneermeel – 1,5 eetlepel speklapjeskruiden – 500 gr gesneden prei – ongeveer 6 aardappels & 1 rauw ei voor de stamppot – bouillonblokje (voor de stamppot)
Kook de aardappelen met een bouillonblokje gaar en kook de prei 8 minuutjes mee in de pan. De speklapjes kruid je met de speklapjeskruiden en wat paneermeel. Dit paneermeel is handig omdat die het vocht opvangen, waardoor je speklapjes niet droog worden, én ‘t voegt een lekkere bite toe aan je gerecht. De speklapjes bak je in 10 minuutjes gaar. Vaak omkeren! En niet in olijfolie bakken, want dat spettert te veel. Beter in boter of bakboter. Giet de aardappelen en prei af en stamp door elkaar, met één of twee rauwe eieren erdoor. Dit maakt ‘t lekker luchtig. Klinkt misschien vies, maar is heel lekker. Lekkere toevoeging: walnoten door de stamppot. maar dat is geen must.
Het was heerlijk! Ik had zoooo veel zin in speklapjes, dat ik m’n moeder twee weken geleden al smste dat ik dat nu wel wilde eten, hahaha. En speklapjes door paneermeel halen is echt een goeie tip, dus dat zou ik zeker zelf ook doen als ik ze eens ga maken.
Nou, dat waren de speklapjes van gisteravond. Er komt nog een blog online over m’n maaltje van woensdag, donderdag én vrijdag. Stay tuned!
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:



Nathalie zegt:
Hm lekkere combi! Als mijn vriend iets moet kiezen in de supermarkt kies hij echt al-tijd gemarineerde speklapjes. Wij maken ze altijd gewoon in een anti aanbakpan. Geen boter er in omdat het spek vet genoeg is van zichzelf. Misschien probeer ik ook ooit wel dat paneermeel, maar ik vind de gewone versie van ons nooit echt "droog" dus 🙂
leonie zegt:
lekker hoor!
Charile zegt:
Jummie!
leonie zegt:
🙂