Springrolls met biefstuk, mango, avocado, boontjes, rijst en taugé

Morning partypeople! Gisteravond heb ik me toch een partij lekker gegeten. Ik wilde een beetje veilig voedsel maken, waarvan ik zeker zou zijn dat ‘t geen buikpijn oplevert en dus besloot ik voor springrolls te gaan. (Andere gerechten in mijn sowiesogeenbuikpijn-categorie zijn stamppot, salade en couscous, maar daar had ik allemaal geen zin in). De springrolls die ik maakte waren dit keer wel écht eens anders qua ingrediënten en dat is tof want nu heb ik een nieuw springrollrecpt voor je, dat (die?) echt totaal awesome lekker is. Benieuwd waar ik m’n eetbare condooms dit keer mee gevuld heb (haha dit zou ook echt een hele rare dubbelzinnige betekenis kunnen hebben)(maar nee)? Lees door!


Nodig voor één persoon: 1 biefstuk (yes!!) – 100gr boontjes – 1/2 mango – 1 avocado – half kopje rijst – handje taugé – sojasaus – rijstvellen (verkrijgbaar bij AH!)

Kook de boontjes en rijst in 1 pan -scheelt afwas- in 8 minuten gaar. Voeg de laatste twee minuten de taugé hier ook aan toe. Snij de mango, avocado en biefstuk in reepjes. Bak de biefstukreepjes ongeveer 2 minuten in kokosolie en wat sojasaus. Olijfolie is ook geen ramp trouwens. En ze mogen nog een klein beetje rood zijn. Maak de rijstvellen nat in warm water en leg op je bord. Doe er dan wat rijst + boontjes + taugé in, een paar reepjes mango en avocado en biefstuk. Vouw ‘m dicht en serveer met sojasaus of sweet-chilisaus. Goed om te weten: het werkt beter als de rijst iets is afgekoelt, door ‘m te spoelen met koud water. Als de rijst warm is, weekt ‘ie door de rijstvellen heen en krijg je chaos op je bord (gescheurd condoom, nooit handig).

Oké en ik was wel een klein beetje sceptisch of dit zou gaan lukken, want heel vaak als ik m’n biefstuk op een andere manier klaarmaak dan gewoon gebakken in de pan met champignonnetjes, smaakt het echt voor geen meter. Maar dit was zó lekker. Ik ben echt heel blij met dit recept. Perfecte smaken bij elkaar en mjam; nu ik dit de day after aan het typen ben, heb ik er alweer zin in. Dus: aanrader!

Waarmee vul jij je springrolls?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN VOOR SPRINGROLLS:

2 reacties op “Springrolls met biefstuk, mango, avocado, boontjes, rijst en taugé

  • nou ik heb net dit recept net gemaakt en ik vraag me echt af: waarom worden ze bij jou zo mooi?!
    die rijstvellen kleven echt als de tyfus haha
    combi van ingrediënten was wel heel chil????

  • Oh dat klinkt erg goed! Ik heb eigenlijk nog nooit van die springrolls op, maar daar ga ik wel verandering in brengen. 😀 Leuk dat je zo een nieuwe recept ontdekt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *