Spaghetti met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

Goedemiddag goed volk. Het is dinsdag en het is een gierend drukke week (boeklancering #3 donderdag!!). Zo druk dat ik gisteravond gewoon écht geen tijd (en zin) had in boodschappen en dus een maaltje in elkaar flanste van allemaal dingen die ik nog in huis had. Ietwat verpieterde groentes, tofu die al een tijdje lag, zongedroogde tomaatjes op olie die volgens mij nooit over datum gaan… Zo’n maal. Niet heel bijzonder fantastisch, maar ik heb er toch nog een soort van iets van weten te maken… Maar ik moet ook toegeven dat ik de kans dat iemand dit na gaat maken wel ongeveer op 0% schat. 😀

Nodig voor één persoon: 2/3 courgette – stuk of 8 zongedroogde tomaatjes – half pakje tofustukjes met kruiden – 1 eetlepel pijnboompitten – 2 eetlepels mascarpone – 1 eetlepel grana padano – verse spaghetti

Bak de tofureepjes in een pan knapperig en bruin in een minuut of 8. Haal de courgette door een spirelli zodat je courgetti krijgt. Bak die mee met de tofu. Voeg ook de zongedroogde tomaatjes toe en bak dit even mee.

Kook in de tussentijd de spaghetti in 4 minuten gaar. Rooster in een droge pan wat pijnboompitten.

Giet de spaghetti af en roer door de courgetti met tofu en tomaat. Voeg de mascarpone toe en roer alles door elkaar. Doe er een schepje grana padano door en klaar is je pasta. Opdienen met pijnboompitten en kaas on top. Oh: en peper en eventueel zout. KLAAR.

Vet saai. En dan ziet het er ook nog eens echt onmogelijk saai uit. Echt, niemand gaat dit namaken. Toch?

Op 15 november komt mijn derde boek uit!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Spaghetti met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *