Salade van zoete aardappel, truffelmayo, tofu en kappertjes

GOEDEMIDDAG! Joehoeeee ik ben weer terug van vakantie! Ik heb echt de allerleukste drie weken achter de rug en ben helemaal verliefd op Ja(pa)n en de Filipijnen én zit vol energie om weer lekker aan de slag te gaan. I’M ON FIRE! WOEHOE!

Na drie weken is het ook wel echt weer eens tijd dat er op mijn blog een recept verschijnt en vandaag is de dag. Ik had zin in zoete aardappel met truffelmayo, maar ook gekookte aardappelen met jus en ik ben alleen vandaag thuis (want Lowlands), dus toen besloot ik maar allebei te eten. Zoete aardappelen voor lunch, vanavond gekookte aardappelen als dinner. PRRRRIMA! Klaar voor een heerlijke salade met zoete aardappel? Read on!

Nodig voor één persoon: een handje zoete aardappelfrites – 1 krop baby romainse sla – 1/2 bakje gekruide tofureepjes – 1 eetlepel kappertjes – Jean baton truffelmayonaise (uit spuitfles)

De zoete aardappelen bak ik altijd in 10 minuten (gemixt met wat olijfolie) af in m’n Airfryer op 200C. De tofureepjes bakte ik in een pannetje met wat olijfolie binnen die 10 minuten knapperig.

Trek de sla uit elkaar en was als ‘ie er vies uitziet. Verdeel dat alvast over je bord. Top af met zoete aardappel, tofureepjes en wat truffelmayonaise. Ik had geen spuitfles dus moest er wat flatsjes met een eetlepel over verdelen, maar ik zou zeker voor zo’n spuitfles gaan als ik jou was.

Als laatste topte ik af met kappertjes, die waarschijnlijk nét iets lekkerder waren geweest als ik ze even had gebakken in olie. Gefrituurde kappertjes zijn namelijk de bom.

En dat was lekker. Prima combinatie van verschillende smaken en prima als lunch. Hoewel ik nu wel nog een bak popcorn leeg zit te vreten. Misschien moet je de porties iets aanpassen als je er een avondmaal van wil maken. En misschien moet je dan nog ff iets meer groentes toevoegen. Gebakken asperges bijvoorbeeld. Of een tomaatje. Of avocado. Of komkommer. Rauwe venkel! Mjam!

Zo, ik zit echt helemaal VOL met inspiratie om allemaal lekkere dingen te maken, dus ik hoop dat ik daar de komende tijd ook tijd voor heb (en maak), want er zit een hele drukke periode aan te komen. Veel reisjes nog op de planning, een heel boek dat geschreven moet worden, opnames met een groot merk; VAN ALLES. En ik heb er zo veel zin in <3.

I’m back baby!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

5 reacties op “Salade van zoete aardappel, truffelmayo, tofu en kappertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *