Rosti torens (basisrecept)

Hallo fijne mensen! Tijdens het maken van de Gruwelijk Grillen Kerstspecial zijn Jan en ik echt tot een leuk nieuw recept gekomen. Ik had het nooit zelf bedacht, maar het werd zo zo zo vet. Ik heb het over rösti-torentjes. Überhaupt had ik nog nooit zelf rösti gemaakt, laat staan als torentje.

Rösti is een soort aardappelkoekje dat je maakt van geraspte aardappel. Je kunt het bakken in de pan, maar wij hebben het klaargemaakt in siliconen cupcakevormpjes. Overigens ken je rösti’s waarschijnlijk vooral van de ronde bevroren aardappelkoekjes uit de vriezer van de supermarkt!

Het recept dat ik zo met je ga delen is een basisrecept voor rösti-torens en je kunt er zelf nog allerlei varianten van maken; doe er bijvoorbeeld wat bosui door, of spekjes of gebruik zoete aardappel, doe er wat pompoen bij, varieer met kaas (blauwe kaas?), etc! Wij maakten de rösti torentjes klaar op de barbecue, maar het kan ook helemaal prima in de oven.

Nodig voor x personen: –  650 gr kruimige aardappelen –  2 sjalotten –  50 gr geraspte kaas –  2 tl nootmuskaat –  een paar chilivlokken –  2 eieren –  een beetje boter om in te vetten –  zout & peper

Je kunt het recept vinden op pagina 30 in de Gruwelijk Grillen Kerstspecial. Download het e-book hier.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *