Rijst met kip kerrie, perzik (!), aubergine, spinazie en kroepoek

Goedenavond! Gisteravond beleefde ik een intens dilemma. Ik had zin in witte asperges (het seizoen is bijna voorbij!), maar ook in rijst met kip kerrie. Wat vreemd is, want ik kom net terug uit Azië en je zou denken dat de rijst me de neus uit komt. Niets is minder waar.

Omdat ik niet echt een lekker recept kon verzinnen met asperges, besloot ik maar voor de kip kerrie te gaan. Met een secret ingredient (die in de volgende alinea helemaal niet zo secret meer is), dat deze hele maaltijd awesome maakt. Tenzij je #teamgeenfruitinmijnavondeten bent. Maar dan moet je je gewoon niet aanstellen, vind ik. Klaar voor?

Nodig voor één persoon: 1 kippendij – 1/2 aubergine – een hand verse spinazie – 1/2 pakje Honig kip kerrie – 1 kopje zilvervliesrijst – Bali kroepoek – 1 perzik

Snijd alle groentes in blokjes en de kip in stukjes (als je goed oplet slaat deze zin echt nergens op, want blokjes en stukjes zijn hetzelfde). Bak de kippendij met wat (kokos)olie in de pan. Kook in de tussentijd de zilvervliesrijst in 8 minuten gaar.

Zodra de kip gaar is voeg je de blokjes aubergine en perzik toe. Wanneer dit een beetje gegrild/zacht eruit ziet, voeg je de spinazie, een scheut water en wat Honig kip kerrie kruiden toe (ongeveer een half zakje). Roer in de pan totdat het een lekker sausje is, waarin de spinazie slinkt.

Serveer de kip kerrie met aubergine, perzik en spinazie op de zilvervliesrijst en eet er een zak Bali kroepoek bij leeg. Enjoy!

Ik vond het echt VET lekker. Die perzik maakt dit recept echt awesome; het is zo lekker om iets fris/zoets in de maaltijd terug te vinden. Überhaupt vond ik het maaltje vrij geslaagd: veel groentes, weinig vlees, goede rijst en het aller belangrijkst: LEKKER.

Wat denk je er van? Klaarmaken? Of ben jij zo een die niet houdt van fruit in z’n avondeten? 😉

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

3 reacties op “Rijst met kip kerrie, perzik (!), aubergine, spinazie en kroepoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *