Recept van lezeres Kelly: Mexicaanse burger met salsa en guacamole

burger2 Gesponsord – Hoi allemaal! Een paar weken geleden schreef ik over mijn favoriete festivalburger (die intens lekkere unit met gegrilde groentes) en deed ik een oproep naar jóuw ultieme festivalburger. Hierop kreeg ik leuke reacties binnen, waaronder de Mexicaanse burger van Kelly. Die klonk zo goed, dat zij de twee kaarten voor een festival won én eeuwige roem op mijn blog. Ik heb de burger namelijk gisteravond nagemaakt en oeeeeeh, dit recept ga ik met jullie delen.

Het exacte recept van Kelly vind je onder deze facebookpost, maar ik heb er dit van gemaakt:

Nodig voor één persoon: 1 hamburger – 1 plakje cheddar- 1/2 avocado – 1 eetlepel Hellmann’s – 2 eetlepels salsa (bijvoorbeeld een mix van bonen met tomatenpuree en mais, kun je gewoon vinden bij het blikvoer in de supermarkt) – 1 zacht broodje

Bak de hamburger gaar in 8 minuten. Maak in de tussentijd guacamole van een avocado die je mengt met Hellmann’s. Dit wordt een hele lekkere romige guacamole.

Leg het plakje cheddar op het laatst even op de burger in de pan, zodat die over de burger heen kan smelten.

Snijd je broodje doormidden en leg de burger met cheddar er op. Verdeel daar wat salsa over en top af met de zelfgemaakte guacamole. Het kan nu een beetje een kliederzooi worden, maar hoort dat er niet 100% bij als je een flinke burger eet? Ik vind van wel. Eet smakelijk!

burger22

Kelly, thanks voor het delen van je recept! Het was echt een gruwelijk lekkere burger, mjam!

Check ook voor meer inspiratie even de facebookpost waar nog meer lezers op hebben gereageerd wat hun ultieme festivalburger is. Zo vind ik de bizarre burger van Wina ook echt even het checken waard (een burger met leverworst…) en de garnalenburger met mango en avocado van Eva moet ik ook echt eens uitproberen. Genoeg inspiratie dus! Let’s burgerrrrr!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Recept van lezeres Kelly: Mexicaanse burger met salsa en guacamole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *