Quinoa kerrie met kippendijen, prei en bosui

Hoi! Het komt nogal eens voor dat ik zin heb ik rijst met kip kerrie. Zeg maar echt best wel vaak. Wekelijks. En dan is het toch lastig om iedere keer een nieuwe variant te verzinnen. Hoewel ze wel vaak goed uitpakken. Wat dacht je van de rijst met kip kerrie en perzik van laatst? VET HEERLIJK. En vandaag wéér een lekkere variant, namelijk quinoa kip kerrie (jaja!) met bosuitjes. Ik zeg: aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 kopje quinoa – 2 kippendijen – 1/2 prei – 1/2 zakje spitskool – 1 bosui – 1/2 pakje Conimex saus voor kip kerrie – beetje sriracha saus (pittige saus) – Bali kroepoek

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. In een minuut of 8 vond ik het wel best en heb ik het afgegoten.

Snijd in de tussentijd de kippendijen in stukjes en bak in een pan met olie bijna gaar. Voeg dan de prei in ringen en de spitskool toe en bak even mee. Vergeet trouwens de prei niet te wassen; dit lijkt te veel moeite waar je geen zin in hebt, maar is echt verdienstelijk werk.

Bak de prei even mee en voeg al snel de kip kerrie kruiden toe en wat water (op gevoel), zodat het een saus kan worden. Laat dit lekker pruttelen. Intussen gaart je kip nog even door in de saus.

Serveer de saus op je quinoa en top af met een bosuitje in ringen en wat sriracha saus. Dit is een hele pittige saus en je hebt er echt maar weinig van nodig, maar het geeft het geheel net wat meer kik. Lekker!

En dan? Lekker eten! Mijn hemel, wat ben ik toch dollllll op kip kerrie.

Ik dacht dat ik met deze hoeveelheden wel voor twee dagen had gekookt, maar ik heb ALLES naarbinnen gewerkt. Een hele pan vol. Met een hele zak Bali kroepoek. En het was zooooo lekker. Aanrader!

Ben ik de enige idioot die echt crazy is van kip kerrie of zijn er meer kipkerrielovers in de house?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Eén reactie op “Quinoa kerrie met kippendijen, prei en bosui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *