Pompoensoep met kokosmelk en curry

Hoi allemaal! Afgelopen woensdag ging ik koken voor vriendinnetje Amber en ik had vet veel zin in soep. Pompoensoep, welteverstaan. ‘s Middags had ik zitten werken in een koffietentje op de Kinkerstraat en daar zat iemand naast mij een heerlijk geurend soepje weg te werken en daardoor kreeg ik er zin in. Let’s soep!

Nodig voor twee personen: 400gr pompoenstukjes – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 tablet groentebouillon – 1/2 blikje kokosmelk – snufje chilipoeder – twee kneepjes curry (uit een fles)

Snijd de ui en knoflook in grove stukken en bak in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg ook de pompoenstukjes er aan toe en bak het een minuut of 5. Giet er dat water bij totdat de groentes net onder staan en verbrokkel het tabletje groentebouillon erdoor. Laat de soep een minuut of 15 pruttelen. Giet er dan ook de kokosmelk door. Pureer de soep met een staafmixer.

Breng het een beetje op smaak met wat peper, zout en chilipoeder. En! Geheim ingrediënt: curry. Gewoon uit een fles. Is een beetje kruidig en zoetig en maakt het écht lekkerder. Mjam!

Serveer de soep eventueel nog met een scheutje kokosmelk er in en wat peterselie on top. Eet smakelijk!

Echt, ik was zelf verbaasd over hoe goed deze pompoensoep smaakte. En Amber vond ‘t ook vet lekker. Hoewel zij niet de meeste kritische eter is, dus dat zegt niets, haha. Maar: écht lekker. Enjoy!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

4 reacties op “Pompoensoep met kokosmelk en curry

  • Al 4x had ik (voor het ontdekken van dit recept) pompoensoep gemaakt om hem vervolgens zo door het toilet heen te spoelen. Waarbij ik zelfs 2x de moeite heb genomen om een pompoen uit te hollen.
    Dus nu dacht ik… ik ga dit proberen… en als dit ook al niet te eten is dan stop ik met dat hopeloze proberen.
    Ik moet zeggen… dit is soup heaven! Ik bombardeer dit tot het beste pompoensoeprecept EVER!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *