Pizza met vega kip, barbecuesaus & boerenkool (huh?!)

Hello hello! Ja jongens, de titel is een beetje raar, maar ik had restjes in huis en zin in pizza, haha. En ik heb écht lekker gegeten; je gelooft het bijna niet.

Ik maakte een pizza met een glutenvrije wrap als bodem en belegde ‘m met paddenstoelen, mozzarella, kaas, bosui, boerenkool, vega kip en barbecuesaus. Een behoorlijk succes. Zin in? Let’s Pizza!

Nodig voor één persoon (lichte maaltijd: glutenvrije wrap van Schar* – 1 klein blikje tomatenpuree – 2 champignons – handje boerenkool – beetje strooikaas (zoveel je wil) – 1/2 bol buffelmozzarella – half bakje vega kipstukjes – 1/2 bosui – beetje barbecuesaus

*die glutenvrije wraps zijn best wel chill als pizzabodem: mooi formaat, mooie dikte en ze worden per 2 verpakt. Vind ik handig! (Ze zijn wel wat aan de dure kant).

Smeer de wrap in met tomatenpuree en verdeel daar wat strooikaas over. Beleg dan met vega kip, boerenkool, champignon (in plakjes) en stukken mozzarella. Top wederom af met een laagje strooikaas. Schenk er dan wat flatsen barbecuesaus over en zet de pizza 15 minuten in de oven op 180C. Bij het opdienen verdeel je er nog wat verse bosui over. Klaar!

IMG_2857 copy

Een verrassend maar lekker recept. De boerenkool proef je niet enorm, maar het is wel chill als je dit in huis hebt dat je ‘m dus random op een pizza kan gooien (en dus wel kan profiteren van de voedingsstoffen, maar niet per se iets raars proeft). Verder was het een heerlijk kazig geheel en vond ik die barbecuesaus er overheen ook wel echt winning. Lekker recept voor je #vegamaandag!

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *