Paella met kip en garnalen

Joehoe!! Eindelijk weer echt lekker zomers weer! En daarom vanavond een heerlijke zomerse maaltijd: Spaanse Paella met kip en garnalen. Nu moet ik bekennen dat ik nog nooit paella heb gegeten (nog nooit!) en eigenlijk heb ik dus geen idee hoe het zou moeten smaken. Deze versie vond ik best lekker! Op internet ben ik behoorlijk wat recepten voor paella tegen gekomen die allemaal vrij veel tijd in beslag nemen, en omdat ik een paella-newbie ben, heb ik maar gekozen voor simpele Paella van knorr.

Je snijdt kipfilet in blokjes en bakt deze in een hapjespan. Hier voeg je gesneden ui en gele paprika aan toe. Als het gaar is doe je er 400 ML water en de paella-rijst (uit de Knorr verpakking) bij. Dit breng je aan de kook. Als het kookt doe je de groentenmix erdoor en dit laat je 15 minuten zachtjes verder koken. Dan is het als het goed is droog gekookt en dan schep je de kruidenmix en de vis er doorheen. Ik gebruikte garnaaltjes. Dit laat je nog 5 tot 8 minuten op het vuur staan en dan is het klaar!

Ik vond het lekker. Een beetje droog en ‘t leek best veel op Nasi (lijkt me niet de bedoeling?) maar het was prima te eten.

Dat was het voor vandaag! Morgen weer vega maandag. Tot dan!

Eén reactie op “Paella met kip en garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *