Ovenschotel met gehakt, spinazie, feta en aardappelpuree

Goedenavond allemaal! Vanavond werd er eens lekker voor me gekookt door m’n zus en we hebben heerlijk gegeten! Credits voor dit recept zijn dus voor Saskia!

Je kookt aardappelen in runderbouillon en als ze goed gaar zijn; afgieten en stampen tot een puree (mengen met crème fraîche, olijfolie en peper & zout). Ondertussen kook je de spinazie (diepvries) met de meest ouderwetse ouderlijk-huis-maggie kruiden die je kan vinden en je bakt het gehakt rul met een gesnipperd uitje, kerrie, nootmuskaat, knoflook en peper&zout. Dan bouw je de ovenschotel op door te beginnen met gehakt, dan een laag spinazie, daarop feta en zongedroogde tomaatjes en eindig met een laag aardappelpuree afgetopt met oude kaas. Even 10 tot 15 minuutjes in de oven (200C) et voilà!

Het was echt onwijs lekker en vulde héél goed!

Dat was ‘t weer voor vandaag. Tot morgen!

3 reacties op “Ovenschotel met gehakt, spinazie, feta en aardappelpuree

  • Spinazie is ook gewoon lekker en zo makkelijk met vanalles te combineren!

    Over de aardappels.. Mijn vader kookt ze altijd in bouillon en als je ze dan gewoon eet, proef je duidelijk verschil; t krijgt een heerlijk sappig omhulseltje ofzo.. Maar voor dit gerecht had het niet gehoeven, omdat de smaak niet sterk genoeg is t.o.v. de andere smaken.

    Maar! Als je eens gewoon gekookte aardappels eet, is t erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *