Leo’s week 44: eetclub Haarlem, familiedag 3 van de 4, naar Thialf, ons droomhuis en OP VAKANTIE!

Hey you! Welkom op woensdag en welkom in Leo’s week 44. Ik praat je vandaag bij over een week die wéér in het teken stond van naar het Noorden sjezen voor familiedag (nummer 3 van de 4), wandelingen, lekker eten, werken buiten de deur, yoga, eetclub (!), datenight (bij een beetje een stom restaurant), schaatsen in Thialf. Kortom: een bomvolle week.

Ik ga je er alles over vertellen en kan er wel bij vermelden; geniet er intens van, want dit is het laatste dagboek van deze maand. Ik stap namelijk volgende week in het vliegtuig naar Sri Lanka en de Malediven en kom pas 1 december weer terug. Op reis kun je me natuurlijk volgen via Instagram.com/Lterveld en ik ben gewoon gezellig online en aanspreekbaar, maar op m’n blog zal het de komende weken wel even rustig worden. Daar straks meer over. Nu eerst maar eens terugblikken op de afgelopen week.

Maandag: ik word ouder
Hallo maandag, hallo nieuwe werkweek. Na een druk weekend vorige week had ik op maandag wat last van opstartproblemen. Ik vond het opruimen van heel m’n huis lekkerder dan aan het werk gaan en dus hield ik me vooral daar mee bezig. Ergens in de middag lukte het om nog wel wat werk te doen. Ik merk wel dat ik wat toe ben aan vakantie; even een verandering van omgeving om weer ff met nieuwe energie aan dingen te beginnen. Ik heb zo veel plannen voor volgend jaar, maar ik krijg mezelf er niet iedere dag toe om ook lekker aan de slag te gaan. Tijd voor vakantie; lekker dat dat er bijna aan zit te komen.

huiswerken

Aan het einde van de dag ging ik ff langs de ANWB en de fotograaf voor een Internationaal rijbewijs. Die hebben we nodig in Sri Lanka om zelf Tuktuk te mogen rijden. ZO cool <3.

uder

Ik vond het wel vet dat ik dit keer met een vet bosje haar (het was maandag en op dinsdag was ik m’n haar altijd pas) en zonder make-up naar de fotograaf ging voor een pasfoto. Dat had ik jaren geleden écht niet gedaan. Niet dat ik toen onzeker was over mezelf, maar toen had ik nog altijd veel meer het gevoel dat ik altijd de opgepoetste versie van mezelf moest laten zien; met net haar en make-up. Nu loop ik er regelmatig ook gewoon bij zoals ik comfortabel vind; niet altijd m’n netste kleding, niet altijd m’n haar perfect en bijna nooit meer met make up op. En ik vind mezelf zo ook awesome.

En óók vet; ik ben in 10 jaar tijd (laatste pasfoto) maar weinig veranderd; ja ik ben iets dikker en iets ouder in m’n gezicht, maar ik vind mezelf er nog helemaal chill bij lopen en ben daar zo blij om :D. Helemaal niet erg om ouder te worden. En dikker. Ik voel me TOP! <3.

anaan

‘s Avonds ging ik nog sporten en voor het sporten bakte ik nog even twee bananen in boter in een pan. Fucking lekker dit en een chill snack voor het sporten. Mjam!

Dinsdag: ons droomhuis
Dinsdag zat ik er qua werk wel weer lekker in. Ik begon met het foto’s maken voor een winactie met NYBF, die ik deze week op Instagram online zette:

nybf
Foto’s maken waar ‘n huid goed op te zien is, zónder make up! Ik ben ZO fan van mijn dagcrème van NYBF. Trouwens; de winactie is alweer afgelopen, maar je kunt nog wel met korting bestellen t/m a.s. zondag met de code LEONIE (25% korting!!).

Het was dinsdag (sowieso deze week) echt mooi weer en dus besloot ik lekker buiten de deur te werken en naar die locatie toe te wandelen.

herfst

cleeff
Ik heb echt lekker de hele middag zitten werken bij Cleeff. Super fijn tentje, prima eten, heerlijke koffie en ik heb echt lekker veel gedaan gekregen. Yes!

Op de weg naar huis liep ik nog even langs ons droomhuis:

droomhuis
Deze pipi langkous woning vinden we allebei ZO mooi. Geweldig die tuin, geweldig dat balkon, prachtige locatie, kids kunnen voor de deur spelen, veel licht in de woning, veel ruimte, geweldige achtertuin. Echt, wat een droomhuis! Het zal dan ook wel tonnennnnn teveel kosten, maar als het ooit te koop staat, zijn wij de eersten die langs gaan haha!

Woensdag: eindelijk eetclub!
Op woensdag begon ik m’n dag met een lesje Body & Mind (een soort Bodybalance) bij een yogaschool heel dicht bij m’n huis. Mega chill begin van de dag. Wel echt een pittig lesje, maar ook echt een lekkere workout voor lichaam en geest.

yoga

Daarna had ik trek maar echt heel erg weinig zin om naar de supermarkt te gaan en dus bestelde ik voor lunch eten. Zo schandalig, hahaha. Maar ZO lekker. Ik bestelde dit keer bij TOLK about food en vond dat geweldig. Check hierrrr waar ik altijd bestel in Haarlem.

zalm

Thuis werkte ik lekker een paar uurtjes en aan het einde van de middag besloot ik weer even een bezoekje te brengen aan de kringloop. Dit keer kwam ik helaas met niets thuis, maar ik heb wel echt weer heerlijk rondgesnuffeld.

ringloop

En ‘s avonds had ik echt TOP plannen. Het was ein-de-lijk tijd voor mijn eerste etentje met mijn nieuwe eetclub hier in Haarlem. Een paar maanden geleden plaatste ik een oproepje op Instagram en dat liep helemaal uit de hand. Uit 80 Haarlemmers die ik een maandje later meette in een park in Haarlem ontdekte ik 5 meiden met wie ik meteen een klik had en na whatsapsessies en datumprikkers was het afgelopen woensdagavond eindelijk tijd voor ons eerste etentje.

We zijn een club van 6 meiden, waarbij iedereen in een mega interessante sector werkt, we zijn volgens mij allemaal import Haarlemmers en zitten ongeveer rond dezelfde leeftijd. We aten bij Iris dit keer en dat was echt súper gezellig (en heel lekker eten) en absoluut voor herhaling vatbaar. En gelukkig vond iedereen dat. Yay! Wat chill dit!

Donderdag: de kroeg in!
Op donderdag had ik mijn vrije dag en deden Ted en ik het lekker rustig aan. Ik werkte nog wel wat, maar dan wél lekker vanuit Bed. Vond Teddy ook een meesterlijk gezellig idee:

tedje
Ja hoor Ted, begraaf je hoofd maar gewoon ín de dekens

‘s Middags ging ik heel even de stad in. Ik wilde al een tijdje een nieuwe gele sjaal, want degene die ik had was wel een beetje af na jaren (met liefde gedragen) en in de ANBW winkel (of all places) had ik deze week toevallig een toffe gezien. Eentje met een print die helemaal op mijn lijf geschreven is. In de freaking ANWB winkel.

sjaal
Score! Panter op panter = een beetje too much? NEE MAN! 😀
wandelen
Na m’n korte winkelsessie reed ik door naar Haarlemmerhout om daar eens te wandelen. Ik ben nog op zoek naar een mooi park in Haarlem voor wandelingetjes tijdens de lunch… Tips?

‘s Avonds reisde ik met het OV naar Amsterdam voor een etentje bij vriendin Laura, samen met Ingelise. Twee vriendschappen die ik heb overgehouden uit mijn eetclub uit Amsterdam! Vet gezellig. We kletsten de hele avond, hadden het mega gezellig, hadden écht goede gesprekken (ook op zakelijk gebied) en aten heerlijk. Wat een topavond!

Om een uurtje of 10 was ik er nog niet klaar mee en Jan was ook nog in Amsterdam ergens Flugels aan het wegtikken in een kroeg en dus nam ik nog ff een Uber die kant op. Compleet de andere kant van Amsterdam en eigenlijk al te laat voor een donderdag, maar ik had zin om een kroeg in te gaan en die momenten zijn daadwerkelijk op één hand te tellen, dus let’s go.

We pakten nog een paar biertjes en dansjes en om 11 uur sleepte Jan me naar huis. Ik wilde nog helemaal niet, maar het moest. Geloof ik.

Vrijdag: datenight
Vrijdag was echt een heerlijke thuiswerkdag. Ik begon met Small Group Training en ging daarna lekker aan de slag. Jan was ook thuis aan het werk en deze man had echt geluk, want ik heb me toch een paar lekkere dingen staan klaarmaken. Die hij vervolgens mocht opeten! 😀

‘s Avonds hadden we datenight bij een restaurant in Haarlem. Ik had er helemaal zin in; we zouden de liefde vieren en weer eens even uitgebreid uit eten gaan. We gingen naar Table 24 op aanraden van wat vrienden en volgens mij had ik ‘t ook wel eens getipt gekregen via Instagram. En oei, dat viel tegen zeg…

table

Oké oké, Jan en ik zijn echt wel een beetje snobs geworden en houden behóórlijk van écht goed eten. Daar betalen we dan ook met liefde voor. Daarnaast ging er deze avond gewoon echt van alles mis bij onze tafel, dus dat maakt ons beeld van dit restaurant ook gewoon niet heel erg fantastisch.

Bij binnenkomst werden we aan een tafel gezet die ze vergaten schoon te maken (stonden nog dingen van de vorige eters), maar wel al dekten. Toen moesten we zelf om de kaart vragen. Toen duurde het een tijdje voordat we drinken konden bestellen. Toen pas kwam iemand ons ‘het concept’ uitleggen. Ik vermoedde al dat het shared dining was, maar wist het niet zeker.

We bestelden een stuk of 6 kleine voorgerechtjes om te delen met elkaar. Ik HOU van shared dining, maar hier was het wel echt een beetje vechten om je eten; de hapjes waren echt 1 persoons porties en helemaal niet om te delen. Iene mine mutte; vechten om het lekkerste stukje. Vond ik jammer.

Erbij dronken we Chardonnay uit Frankrijk die smaakte naar zoete witte wijn (volgende maand krijgen ze een nieuwe wijnkaart, vind ik niet geheel onterecht:P).

Toen kwam het hoofdgerecht (wat in Jans geval heerlijk was, mijn gerecht was echt behoorlijk saai), waarbij de frietjes die we erbij hadden besteld pas kwamen toen we ons eten al voor 3/4 op hadden. Ja, dat vind ik gewoon echt heel erg onhandig.

En toen kwam de kaasplank die van mij best wat groter had gemogen; als je dan met z’n twee deelt wil je ook wel echt wat te delen hebben.

We hebben een leuke avond gehad en het eten was wel écht erg lekker (op mijn saaie hoofdgerecht na), maar ik zou hier toch niet snel nog een keer naartoe gaan. Helemaal als je bedenkt dat we €140 kwijt waren en dat met zo zo zo veel meer liefde hadden opgemaakt bij het restaurant ernaast: Colette. Ik weet het; wij zijn snobs geworden en ik heb al duizend keer lekker gegeten en daardoor ben ik heel kritisch geworden, maar deze zaak (waar echt hardwerkende mensen staan en dat waardeer ik ook), vond ik gewoon geen aanrader. Sorry :D. Mag ook wel eens gezegd worden, toch?

Zaterdag: familiedag
Zaterdag gingen we weer vroeg uit de veren voor de zoveelste familiedag op rij, haha.

amiliedag
Zin in? 😉

Dit keer hadden we familiedag van mijn familie, wederom in het hoge Noorden.

We lunchten bij mijn nicht in Eelderwolde, gingen daarna bowlen daar ergens in de buurt, maakten toen een wandeling bij het Hoornse meer en eindigden de familiedag met een etentje bij datzelfde meer.

Het was voor het eerst dat Jan mee was naar deze kant van mijn familie en ik vond het echt een super leuke dag. Wat zijn we met veel, wat zijn we met leuke mensen en wat kunnen we goed elkaar de oren van het hoofd praten. Echt een fijne dag vond ik het <3.

fam
Met bijna de hele familie bij elkaar. Ik ben de jongste en alle achterkleinkinderen waren niet uitgenodigd vandaag ;-).

Na een afzakkertje bij m’n ouders bleven we lekker in Assen slapen.

Zondag: kastanjes zoeken & naar Thialf
Op zondag had Jan kaarten geregeld voor de schaatswedstrijden in Thialf (ik zeg schaatswedstrijden omdat ik alweer vergeten ben naar welke cup of toernooi ik ook al weer aan het kijken was) en dus bleven we nog ff hangen in het Noorden.

De ochtend brachten we – na een lekker ontbijtje bij mijn ouders – door in Groningen; met Sas, Os en Ollie hebben we heerlijk gewandeld door het Stadspark Groningen.

kastanjes
Kastanjes zoeken!

os

Daarna reden we door naar Thialf voor de wedstrijd van Sven en toen zijn we ook nog ff tot het einde van alle 10km ritten gebleven.

thialf
Dat witte licht in Thialf is niet echt gunstig voor je look haha

En daarna was het hoog tijd om terug naar huis te gaan. Hallo zondagavond op de bank!

flix
Ted was de hele dag alleen thuis geweest dus die had wat aandacht nodig. Netflixen in bed? Ho maar, Tedje ging er lekker tussen liggen.

En dat beste mensen, was mijn week 44. Vol van familie en liefde. En nu ben ik toe aan vakantie. Man, wat heb ik er veel zin in om 2,5 week even in een andere omgeving te zijn. In de ZON te zijn. Te surfen. Omringd te zijn door natuur. Met m’n lief yoga te doen in de jungle. Samen op avontuur te gaan in de bergen. Mennnn, wat heb ik er veel zin in.

Ik neem m’n laptop mee op reis, dus heel misschien praat ik jullie wel gewoon bij de komende weken, maar ik weet wel dat als ik op zo’n reis ben, dat ik volledig de dagen kwijtraak (wat heerlijk is) en er dus echt maar een kleine kans is dat er iets online komt hier. Wél staan er wat recepten ingepland én een hele vette blogpost in de serie ‘Leo verhuist’. Maar verder moet jij ook gewoon ff vakantie nemen van mijn blog ;-).

Ik ben er na 1 december weer. Als het goed is vol nieuwe energie om alle ideeën die er liggen uit te voeren. Een nieuwe website lanceren… Een nieuw soort podcast… Nieuw soort werk… Who knows wat er allemaal komen gaat :D. Hoewel… In december ligt de focus toch wel vooral op Kerst, hahaha. Anyway; tot dan!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Leo’s week 44: eetclub Haarlem, familiedag 3 van de 4, naar Thialf, ons droomhuis en OP VAKANTIE!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *