Leo’s leven #87: date night, een nieuwe slaapzak-jas, F1-jankmoment en autoschade

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Ik heb echt een heerlijk weekend achter de rug en een héle moeizame maandag (wel gevuld met een fijne nieuwe serie) en daarover praat ik je vandaag bij. Het afgelopen weekend was echt ultiem comfortabel, mede dankzij m’n nieuwe slaapzak-winterjas en het mooie weer van zaterdag. Verder heb ik een heerlijke date night met Jan gehad (dit kan jij ook!), heb ik een traantje gelaten bij F1 (HOE DAN) en ben ik weer begonnen aan een klassieke lockdown-activiteit. Lees je mee?

Vrijdag: december demotivatie
Op vrijdagochtend heb ik een klein beetje werk gedaan, maar ik zat al in een kak-week en dat werd vrijdag niet veel beter. Om 12 uur moest ik sporten en daar zag ik VEEL tegenop, maar ik ben toch gegaan. Slaapzak aan en gaan!

M’n nieuwe winterjas is het einde.

Na een uur sporten – voor spek en bonen, want ik had nog steeds last van ellende in m’n buik – voelde ik me toch een stuk beter. Men zegt wel dat beweging echt goed is bij PDS, maar volgens mij is dat meer voor de lange termijn. Anyway; dit keer hielp het heel erg op de korte termijn, want ik voelde me veel beter na m’n workout.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik ontzettend veel van m’n dag heb gemaakt hoor, haha. Ik ben gewoon lekker op de bank gaan chillen met wat gezonde snacks. Worteltjes, lychees, tomaten… ‘s Avonds kookte ik curry voor mezelf – dan weet de vaste lezer dat Jan niet thuis was, haha – en daarna heb ik een lekkere bankhang-avond met mezelf gehad. Heerlijk.

Oh en Teddy was natuurlijk van de partij. Op een kruikje, hahaha. Ouwe genietpoes.

Zaterdag: de mooiste dag van de week
Zaterdag was m’n favoriete dag van de afgelopen week (zing dit op het liedje “Groen als gras”); de zon scheen en ik ging er eens even ultiem gebruik van maken. Ik had me al de hele week zitten verheugen op m’n Monki bestelling met o.a. die geweldige slaapzak-jas en daaropvolgend kon ik niet WACHTEN om m’n jas aan te trekken naar het strand. Ware het niet dat het eigenlijk helemaal niet koud was, dus ik had het extra warm, tot over m’n knieën hahaha. Maar MAN, dit tripje naar het strand was gewoon wéér een bevestiging van hoe gelukkig ik word van deze plek. Dan heb je een hele week in ellende gezeten; al m’n zwartgalligheid verdween als sneeuw voor de zon op het strand. Heerlijk!

En ultiem bonusmateriaal: we haalden een theetje bij De Republiek en daar hadden ze een kerstboom staan en ik vond het he-le-maal het einde. Een KERSTBOOM op het STRAND. Twee van m’n grote liefdes met elkaar gecombineerd. En dan óók nog in mijn slaapzakjas, met m’n favoriete mens bij me. Man o man; wat kan het leven fijn zijn. EN DAN OOK NOG ZONNIG. Ja sorry mensen, maar dit was een absoluut hoogtepunt in deze saaie, grauwe week.

Blije meid.

‘s Middags thuis ging Jan nog ff hardlopen en ben ik lekker aan het puzzelen gegaan. We kunnen momenteel niet zoveel doen in de bouwval, dus hebben we de weekenden weer een beetje terug voor ontspanning. Heerlijk! Ik begon aan een Jan van Heesteren puzzel die Jan van Sinterklaas had gekregen en buurvriendin Linda kwam me ff helpen. Heerlijk; wat een rust en ontspanning.

‘s Avonds bonjourde ik Lin weer de deur uit, wanttttt Jan en ik hadden date night! Zo, dat was me lang geleden. En mennnnn wat is het belangrijk om dit toch te blijven doen.

Ik kreeg van Pesca – ons favoriete visrestaurant in Amsterdam – een box thuis gestuurd, waarbij je gerechten uit hun restaurant zelf kan klaarmaken. Super leuk! Wij gingen toen we in Amsterdam woonden echt HEEL graag naar dit restaurant, dus toen ze me benaderden of ze de box mochten toesturen zei ik natuurlijk meteen JA. Ik had verwacht dat – nu we in Haarlem wonen- dit alleen voor Amsterdammers was, maar ze bezorgen dus door heel Nederland. Dus ook jij kan zo’n heerlijke date night thuis organiseren.

We genoten van een vier gangen diner, waarbij je de recepten zelf moet klaarmaken. Maar het is super simpel en al heel erg voorbereid, dus niks moeilijks aan. De eerste gang was coquilles met romanesco, geklaarde boter en pastinaakchips.

Ooooh wat ben ik toch GEK op coquilles!

De tweede gang was tonijnsteak met olijventapendade en salsa verde. Ook een heerlijk gerecht en we hadden hier wel meer van gewild, haha.

Je krijgt dus in de instructies precies uitgelegd hoe je de tonijn moet bakken om dit resultaat te krijgen. Top!

De derde gang was pulpo: iets wat ik nog nooit had klaargemaakt, maar ik zag ze het in Expeditie Robinson klaarmaken, dus hoe moeilijk kan het zijn, hahaha. We kregen wederom duidelijke instructies en dit was het resultaat:

Pulpo met paprika en iets van fregola (geen idee wat dat is) en amandel. Erggggg lekker. Die pulpo ziet er misschien een beetje heftig uit, maar was heel lekker en mals. MJAM! Echt vet om te maken.

De laatste gang was zeeduivel. Erg lekker ook, maar niet fotogeniek, hahaha.

Al met al hadden we echt een topavond waarbij het voor het eerst sinds tijdens eens niet alleen ging om de verbouwing en dingen die we daarvoor moesten bespreken. We hadden gewoon classic weer eens een avondje van goede gesprekken over alles behalve de verbouwing. Heerlijk! We kunnen het nog, hahaha.

Nee zonder grappen; dit vergeet je gewoon wel eens in de drukte van zo’n verbouwing. We moeten steeds zoveel beslissingen nemen en over zoveel dingen nadenken en sparren, dat het gewoon al gauw al-tijd over de verbouwing gaat. En als je dan ff een avondje ‘vrij’ hebt, dan hangen we al snel op de bank met Netflix omdat dat een makkelijke vorm van ontspanning is. Weinig bevredigend en ook niet iets wat je enorm ‘alive‘ doet voelen. Maar wel makkelijk en ontspannen. Maar deze date night was echttttt even ultiem en heerlijk en fantastisch. Snel weer!

Zondag: yoga in een prachtige studio
Op zondag had ik eindelijk weer eens een lesje yoga buiten de deur geboekt. Bij mij in de buurt zit een hele knappe yogaschool in een soort oud kerkje en normaal ging ik daar wel eens in de avond naartoe, maar omdat dat nu niet kan checkte ik voor de verandering eens het overdag-rooster. En zo belandde ik op zondagochtend om half 11 in een yogales voor Strength en Stretch.

Pittig lesje wel! Maar wel HEEL erg lekker. Dit ga ik vaker doen!!

‘s Middags dook ik de keuken in om wat recepten klaar te maken. Zo bakte ik weer een Vegan cake – dit keer met walnoten, ZO LEKKER – en flanste ik de beste borrelplank ooit in elkaar, zodat ik beeld heb om te gebruiken bij een blogpost die ik aan het schrijven ben. Yay!

Dikke winst ook voor Jan en vriend Jort, die bij ons F1 aan het kijken was. Zoveel lekker eten op tafel :D.

En zelfs ik wilde deze F1 wedstrijd zien! Normaal vind ik dit een OERSAAIE sport, maar omdat het van te voren al behoorlijk spannend was, had ik besloten om ook maar te gaan kijken. En boyyyy dat was vet zeg. Holyhshit! Zelfs ik moest een traantje laten toen Max finishte. Echt een super vet sportmoment om te kijken. Vind het echt vet dat ik het gezien heb!

Maandag: schade met de auto
Na een fantastisch weekend was het maandag weer tijd om aan de slag te gaan. Ik had best wat to do’s op m’n lijstje staan, maar weinig harde deadlines. En daar ging het helemaal mis.

We stonden vroeg op om onze Ford Puma even in te ruilen voor een Ford Mustang Mach-E (YES!!) omdat Jan schade had gereden met onze Puma en hij dus ff gemaakt moest worden. En geluk bij een ongeluk kregen we deze gewellllllldige elektrische auto mee. Gestoord hoor! Ik ga er vanmiddag voor het eerst in rijden. ZIN IN!

Maar na het auto halen belandde ik met reels-video’s op de bank en daar kreeg ik mezelf maar moeilijk van af. Ik moest ff wat doen voor twee samenwerkingen en had dat echt binnen een halfuurtje gefixt en daarna ben ik wéér op de bank gaan liggen. ZO SAAi. Maar ik kon vandaag echt nergensssss motivatie vinden. Geen zin in werk, geen zin in lezen, geen zin in puzzelen, geen zin in wandelen, geen zin in lunch, geen zin in avondeten, geen zin om het huis op te ruimen. NERGENS zin in. En zelfs op de bank hangend wist ik niet wat ik wilde doen:P

Uiteindelijk ben ik maar een serie gaan kijken; ik ben begonnen aan Sense8. Hele vette serie, maar het voelt wel echt als m’n dagen doorkomen met een serie. Zo dom en weinig bevredigend. Dit is gewoon m’n LEVEN wat ik aan het leven ben en ik laat het voorbij kabbelen met een serie om de tijd te doden. Zo voelt het een beetje, Maar goed; je kan niet altijd 6 gooien en deze donkere decembermaand is er gewoon even eentje om door te komen. Ik heb bijna vakantie, ik heb zelfs een vakantie gebóekt omdat het volgens mij gewoon even de bedoeling is dat we/ik eruit ga. Even nergens anders aan denken dan aan vakantiedingen. ZIN IN.

Had ‘s ochtends nog wel een dappere poging gedaan om iets van m’n dag te maken door make-up op te doen, maar hoewel het er lekker op zat, mocht het niet baten.

Nou goed; kakdagen horen erbij in december. Ik vermoed dat jij ze ook wel herkent. Toch?

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik wel echt een stuk beter opgestaan. Ik denk dat het al helpt dat ik vanochtend direct aan het werk ben gegaan, in plaats van meteen al op de bank gaan hangen. Maar we gaan zien hoe deze dag verloopt.

Ik heb het de komende dagen niet heel druk qua werk en ik denk ook niet dat ik veel extra’s (nieuwe site, vacature, extra blogs) ga oppakken de komende week. Maar wie weet, haha.

Nog twee weken en dan is het vakantie. Ik kan niet wachten <3.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #87: date night, een nieuwe slaapzak-jas, F1-jankmoment en autoschade

  • Barbara zegt:

    Dag Leonie,

    Sorry, maar ik vind het ergens wel fijn te lezen dat je tegenwoordig ook wel wat mindere dagen (weken) hebt. Zo herkenbaar. Op de bank achter de laptop, languit voor de tv, dag in dag uit. Ik vind het trouwens top dat je op de foto staat met je muts op in je woonkamer. ik heb dat ook al overwogen als ik het koud krijg op de bank, maar ik durf dat niet.

    Dank je voor de fijne posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *