Leo’s leven 28: DIY tv-meubel met tegels en werken aan een campagne

Goedemiddag fijn volk! Het is vrijdag als ik dit typ en dus tijd voor mijn dagboek. Vandaag praat ik je bij over deze week; een week die in het teken stond van KLUSSEN! Ik moet zeggen dat ik best wel een lekkere week heb, waarin ik echt veel gedaan heb qua werk, maar dus ook echt dingen gedaan kreeg wat klussen betreft. Zo heb ik m’n tv-meubel van tegeltjes helemaal af gekregen en I LOVE IT! Die zie je zo. Verder ben ik aan de slag gegaan voor een campagne, kwam er een stoffeerder langs en ben ik nog even naar zee geweest. Ik praat je bij!

Dinsdag: werken aan een campagne
Op dinsdag was ik van plan om aan de slag te gaan met een campagne voor een samenwerking voor in de Nationale Week Zonder Vlees. Nu had ik er 2 uurtjes voor staan voor mezelf, maar uiteindelijk ben ik er de hele dag mee bezig geweest, haha. Ik heb 4 veganistische maaltijden gemaakt die echt zooooooooo NICE waren. Echt zin om dit binnenkort met jullie te delen. Woehoe!

In de ochtend kwam er ook nog een stoffeerder langs om onze trap op te meten, omdat we die binnenkort laten bekleden met tapijt. We zijn – verstandig als we zijn- voor de mooiste optie gegaan en die is TOTAAL onpraktisch, namelijk super licht. Hahaha. Maar we vinden deze kleur ‘champagne’ allebei super mooi en we zien wel hoe we het doen met tapijtreiniger en een streng antischoenen-beleid hahaha. Overigens; de muren zijn ook al licht grijs, dus dat is ook al totaal onpraktisch. Je moet in ons trappenhuis gewoon lopen alsof je op eierschalen loopt en alsof de muren van porselein zijn en dan komt alles goed, woehahah.

Ik had nog meer werkdingen op de planning, maar omdat ik pas om 4 uur klaar was met deze campagne – en dus de hele dag creatief bezig was geweest – vond ik het wel ff bami en ben ik gewoon lekker gaan chillen. Ik was vorige week begonnen aan Bling Empire op Netflix en ben verslaafd, dus dat moest gebinged worden ;-).

Ook ben ik dinsdag begonnen met het plakken van m’n tegeltjes op m’n tv-meubel. Een paar weken geleden zag je dat ik ben begonnen om zelf een tv meubel te maken. Ik had de vorm van MDF al eventjes in elkaar zitten en zat nog te wachten op de levering van de juiste tegeltjes. Die kwamen vandaag binnen en dus ging ik tegelen! Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan, maar het was echt vetttttt leuk. Wel had ik helaas te weinig tegellijm gekocht, dus ik moest evengoed wachten tot de volgende dag om het af te maken, omdat ik online weer tegellijm moest bestellen. Gelukkig lukt het afhalen bij Karwei lekker snel.

Woensdag: van alles tegelijk
Op woensdagochtend begon ik in alle vroegte te werken. Ik was vroeg aar bed gegaan en werd dus super lekker uitgeslapen wakker, al om half 8. Wat voor mij vet vroeg is. En dat was helemaal chill, want ik had he-le-maal zin in vandaag. Vanuit bed begon ik met werk, daarna kwam er een stoffeerder langs om de trap in te meten (nog 8 nachtjes slapen tot de nieuwe trapbekleding komt!!), daarna gingen Jan en ik ff wandelen en een koffietje halen bij Cleeff, toen ff door naar Karwei voor m’n tegellijm…

Eenmaal thuis ben ik verder gegaan met tegelen en daarna weer in de auto gestapt richting Amsterdam om verf te halen voor het tv-meubel. Daarna thuis aan de slag gegaan met een recept (ik moest tenslotte ook lunchen) en daarna gewoon weer lekker aan het werk. En tussendoor ff wat proefstukjes schilderen voor het tegelwerk, want ik moest nog kiezen tussen roze of groene verf.

Je leest het al; mijn dag liep lekker door elkaar; van klussen tot werken tot koken. HEERLIJK! Mennnnn, wat geniet ik intens van de handenarbeid de laatste tijd. Of naja; dit vind ik altijd al leuk, maar momenteel ben ik echt heelmaal LOS aan het gaan; ik barst van de creatieve ideeën en ben ze ook maar gewoon aan het uitvoeren. HEERLIJK!

Na het werken, koken en voegen was het tijd om de primer aan te brengen op het tv-meubel. Podcastje op en klussen maar <3.

’s Avonds heb ik eindelijk de knoop doorgehakt wat betreft de kleur van het kastje; het werd roze. Ik heb ZO HARD getwijfeld en kon er echt niet uit komen. Ik vond groen mooier staan bij de vloer en wel lekker retro, maar op de een of andere manier leek roze me ook gewoon echt vet. Uiteindelijk heeft het idiootste argument gewonnen; roze staat leuker bij de groene planten. Hahaha. Pink it is.

’s Avonds – nog voor m’n sportles om half 8 – heb ik nog ff de eerste laag roze aangebracht. En ik was er meteen heel blij mee <3. En de verf droogde zo snel, dat ik zelfs rond half 10 alvast de tweede laag heb aangebracht. Met een bouwlamp erop, om alles goed te kunnen zien. Maar dit is helemaal chill, want nu kon ik donderdag – mijn vrije dag – meteen al gaan voegen. YES!

Donderdag: het tv-meubel is af!
Op donderdag – en dinsdag – doen Jan en ik nu iedere week een lesje yoga van Yoga with Adriene. Zo fijn! We startten onze dag dus heerlijk zen.

En daarna stond ik te popelen om verder te gaan met m’n meubel. Daadwerkelijk; ik word hier ZO blij van. Als ik een staart had, zou ik kwispelen, haha. Het was maar goed ook dat ik vandaag vrij was, want van werken zou niets komen totdat dit meubel af was.

Rond 9 uur zat ik te voegen en rond 12 uur was ik klaar. Wow! Wat een klus hee. Wel echt een hele leuke klus, maar het wordt echt een zooi in huis; dat had ik wellicht ietwat onderschat. Ik zat gewoon in de woonkamer te kliederen, maar dat kan ik echt iedereen afrapen.

Overigens is zelf voegen helemaal niet moeilijk. Ik deed het met de hand (doe handschoenen aan!!) en kon zo echt perfect alle voegen mooi dicht krijgen. Echt een super leuke klus was dit.

Rond een uur of 1 had ik m’n meubel af en ik kon natúúrlijk niet wachten tot alles droog was, dus ik heb ‘m meteen op de plek gezet met de tv en de SONOS beam erop en nu ben ik intens gelukkig.

Ik wilde nog ff een leuk klein plantje scoren voor op het hoekje, maar dat blijkt behoorlijk ingewikkeld nu alle winkels dicht zijn. Bij de lokale bloemist vond ik een mini-cactus; daar doen we het nu maar even mee.

Verder maakte ik het tv-hoekje af door een plant van de slaapkamer beneden te zetten – die schijnt ook veel licht nodig te hebben, dus dat is perfect – en de Optimism poster naast de boekenkast te hangen. En zo hebben we een nieuw gezellig hoekje in huis. Love it!

’s Avonds hebben we de eerste filmavond gehouden; we hebben nu een SONOS beam en dus gewellllldig geluid en dat moesten we echt even testen. We keken Tenet (en ik snapte er werkelijk NIETS van) en de algehele filmbeleving was echt fantastisch.

Overigens zijn we ook nog ff naar het strand gegaan, ondanks dat het regende. Ik had helemaal zin in strand, al vanaf ’s ochtends vroeg, dus we probeerden in de regen nog even aan onze 5000 stappen te komen. Een barre tocht met windkracht miljoen en heel veel regen, maar we waren toch blij dat we zijn gegaan. En daarna trakteerden we onszelf op Ramen van Ramen Brothers in Haarlem. Mjam!

Inmiddels is het vrijdag lunchtijd en heb ik er alweer een ziekenhuisbezoek op zitten. Daarover vertel ik je volgende week dinsdag. Het komende weekend staat volledig in het teken van… ROSE DRINKEN OP HET DAKTERRAS EN BBQ’EN. Ja, noem mij een idioot maar met 15 graden en zon in de voorspelling heb ik de rosé koud gelegd en nog nét niet de kussens voor de bank buiten van zolder gehaald. Oh mijn god, wat heb ik zin in dit lekkere weer. Ik heb keuzestress over wat ik allemaal wil doen; planten verpotten (nee Leo, wacht nou nog even), de vloer buiten beitsen, rosé drinken, de hele dag BBQ’en, wandelen in de duinen, zonsopkomst en zonsondergang bij zee; noem maar op. Overigens denk ik dat ik dit weekend vooral ook even door moet met klussen; de deuren en kozijnen op de bovenverdieping moeten allemaal nog geschilderd worden. Maar! Ik ga zéker ook genieten van de zon. Ik spreek je volgende week. Fijn weekend!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 28: DIY tv-meubel met tegels en werken aan een campagne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *