Leonie’s week 48: Groot interview in Trouw, lunchen met 24Kitchen, knettervette opening, filmen met Dylan Haegens en meer!

Hallo leuke mensen! HET IS EEN HELE SPANNENDE WEEK. Tenminste, komende week. Vorige week niet per se. Ik twijfelde nog of ik een dagboek zou schrijven, want STRESS, maar ik krijg altijd zulke leuke reacties, dat ik het toch maar doe. Vorige week stond in het teken van voorbereidingen voor mijn restaurant dat vanavond open gaat, ik ging filmen met een grote Youtuber, was bij een toffe opening van een restaurant, deed iets met 24kitchen ennnn er stond een heel groot (!!) interview in Trouw. Benieuwd naar de uitgebreide versie van dit verhaal? Lees mee!

*iets minder foto’s en waarschijnlijk meer typfouten dan anders, want ik heb eeeeecht geen tijd meer en moet NU douchen *

Maandag: hey Leo, je site ligt eruit…
Ik begon maandagochtend met werken bij Café Zurich en schreef daar al deze #hipstertournee over. Ik had het plan om deze week lekker rustig aan te doen, omdat de komende week waarschijnlijk bijzonder drukterrorspannendexciting gaat zijn. Nou, dat plan liep maandagochtend compleet in de soep, toen m’n website er opeens uit lag. Dat wil zeggen; we waren vergeten de domeinnaam te verlengen. En nu was hij niet meer van mij. Oeps! Dikke terror, maar gelukkig dook de vriend van m’n zus er meteen op en stond ik om een uur of 3 weer live. In de tussentijd had ik ongeveer drie rolberoertes gehad. Lekker begin van de week!

‘s Avonds besloot ik écht even te gaan ontspannen (was overdag niet gelukt) en ging ik met mezelf naar de film. Naar The Fantastic Beasts. En dat was leuk <3. Heerlijk om weer even in de wereld van Harry Potter te zijn!

Ook kreeg ik maandag het spandoek geleverd voor het restaurant; die gaan we voor het raam hangen, zodat men het Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé kan vinden. Fingers Crossed dat hij past; ik heb dit ding op de gok ontworpen en dat kan bijna niet goed gaan. Maar we duimen. (DUIM!)

img_0255
hieronder staat mijn 3-zits bank.

Dinsdag: servies kopen voor het restaurant & niet naar Rag’n’Bone Man
Dinsdagochtend had ik in m’n agenda staan dat ik servies zou gaan kopen voor het restaurant. Er moesten nog een paar borden en best veel bestek komen, dus ik zou eens even wat kringloopzaken aflopen. Maar ‘s ochtends was ik drukkkkk bezig met gewone werkzaamheden voor m’n blog, dus uiteindelijk stond ik pas om een uur of 3 in de antiekzaak. Wél scoorde ik awesome borden en de Action is fantastisch, want daar kun je los bestek komen. Grappig ding; ik moest 30 vorken en messen hebben en toen ik thuis kwam met 2x een 16-delig bestekset dacht ik dat ik mooi klaar was. NOT. Dat zijn dus 4 vorken + 4 messen + 4 lepels + 4 theelepels. En dat had ik niet nodig. Typisch gevalletje van mijn haarkleur en ik ben blij dat ik er zelf op tijd achter kwam 8-).

img_0277

‘s Avonds zou ik naar het concert van Rag’n’Bone Man gaan, maar ik skipte. Ik was zo druk in m’n hoofd en zag het helemaal voor me dat ik daar tijdens het concert alleen maar to-do-lijstjes zou maken. Niet tof. En het was een keihard uitverkocht concert, dus er is vast iemand die liever mijn kaartje wil, dacht ik. En ja hoor, binnen 6 minuten was m’n ticket verkocht op Ticketswap. TOP!

Ik ging lekker naar een lesje Bodybalance om rustig te worden en dat hielp! En daarna met een wijntje en Netflix op de bank <3.

Woensdag: filmen met Dylan Haegens in Venray
Woensdagochtend vertrok ik met de trein (nee wacht, met de intercity, toen een of ander bommeltreintje en toen een bus) naar freaking Venray (#anderekantvandewereld) om te gaan filmen met Dylan Haegens. Dylan heeft een heel groot YouTube-kanaal (hallo: 957.000 abonnees) en we hadden al eens eerder contact gehad om samen een video op te nemen, omdat we allebei dol zijn op tosti’s. Voor mijn YouTube-kanaal maakten we een video in de categorie ‘Tosti’s bakken met leuke mannen’ en voor Dylan deden we een challenge. Op 16 december komen beide video’s online! En het wordt héél leuk 😀

dylan_insta

‘s Avonds was ik laat thuis, maar ik dook toch nog even de keuken in om een lekkere pasta te koken voor me & my boyfriend <3. Heerlijke avond! 🙂

Donderdag: lunchen met 24kitchen en naar de opening van The Butcher Social Club
Donderdagochtend werd ik heel relaxt wakker en ging ik rustig aan het werk. Ik dacht dat ik alle tijd had, tot ik in m’n agenda opeens las dat ik naar een lunch van 24Kitchen zou gaan. Opschieten, aaah! Echt, als ik mijn agenda niet had, dan zou mijn hele leven in de soep lopen.

img_0325
Op de set bij Aan Tafel, met Danique van Girlscene.nl

Dus; op naar de Foodhallen. Samen met andere pers en bloggers mochten we aanwezig zijn bij de opnames van Aan tafel van 24Kitchen, konden we de set even bekijken, kregen we een presentatie te zien over de aankomende programmering en mochten we lunchen met een hoop chefs van tv. En dit was leuk en lekkerrrrr. Vooral héél lekker.

img_0327

img_0330

Erg leuk aan de nieuwe programmering vind ik het programma ‘Gourmet Lovers’ van Hugo. Sowieso de leukste chef van 24 Kitchen ennnnn hoe leuk is het om een programma te maken met creatieve ideeën om te gourmetten? Ik baalde dat ik het niet zelf had bedacht.

Na de lunch had ik weer van allerlei afspraken staan en moest ik thuis zijn om een pakket in ontvangst te nemen. Een nieuwe camera van Nikon <3. Toegestuurd gekregen (!!) om uit te testen. Echt, zo blij mee. Maar ik heb dus nog geen seconde de tijd gehad om ‘m uit te testen, dus de review volgt later.

‘s Avonds meette ik Ingelise op de hoek van de straat om eens even naar een dik feest te gaan. Ik was uitgenodigd bij de opening van The Butcher Social Club. The Butcher ken ik wel, als restaurant met goede burgers, maar nu hebben ze een hele grote, nieuwe vestiging aan het IJ in Amsterdam Noord. Onder de Adam Toren. En het ziet er knettergoed uit.

img_0354

Ik had verwacht dat dit gewoon een leuke, random opening was, maar kennelijk was dit donderdagavond opeens the hottest party in town. Er waren 1600 mensen uitgenodigd en ik liep tussen Bastiaan van Schaijk (hey, die ik áfgevallen, mijn hemel), Jort Kelder en heel veel vrouwen in sexy jurkjes op hoge hakken. Liepen Ingelise en ik hoor, met onze per ongeluk matching spijkerjasjes als een soort lesbo-koppel totaal buiten de boot vallend. Maar hey; wij hadden het top.

Het was ook echt een goeie opening; de drank vloeide rijkelijk en er was heel lekker eten. En dat vond ik tof, want zie maar eens voor 1600 mensen goeie hapjes klaar te maken. Maar het was écht goed. En daardoor wil ik er echt nog eens naartoe om gewoon te gaan dineren, in plaats van te partyen.

Goed, dit was leuk. Maar we hadden ons voorgenomen om op tijd weer naar huis te vertrekken (#expeditierobinson, #omasaandetop), dus na twee uurtjes zat ik weer heerlijk thuis op de bank onder een dekentje met warme choco.

img_0419

Vrijdag: geen stroom, roadtrip naar Rotterdam en filmen met Yoka
Vrijdagochtend had ik geen stroom. Daarover had ik een brief gekregen van m’n energiemaatschappij met de mededeling ‘joehoe; vrijdag heb je tussen half 10 en half 3 geen stroom, zoek het uit’. En dat leek me rampzalig, maar viel in de praktijk best wel mee.

Tot 12 uur moest ik thuisblijven omdat er op mijn adres 324 ijsjes van Ben & Jerry’s afgeleverd zouden worden. Zij sponsoren het toetje voor het restaurant (super fijn!) en die staan nu dus alle 324 bij mij de in de woonkamer in een grote vriekist. Over zelfbeheersing gesproken…

img_0521

‘s Middags sjeesde ik met vriendin Yoka naar Rotterdam om een extra vriezer op te halen bij het Ben & Jerry’s hoofdkantoor. Dit was vet leuk omdat: 1. Yoka de beste vriendin ooit is omdat ze helemaal uit Arnhem kwam om te helpen met haar auto (#ikhebeenautonodig), 2. het vet gezellig was in de auto en we heel veel te bespreken hadden (#gekakel), 3. we van Ben&Jerry’s twee buckets met ijs meekregen ‘voor in de file op de terugweg’ (#win) en 4. er geen file was (#dubbelwin). Woehoe!

‘s Avonds namen we nog een video met elkaar op. Ik had Yoka omgekocht om me te helpen in ruil voor heel veel chocoladeletters, die we tijdens onze Grote Chocoladeletter Proeverij gingen filmen. Check de video hier! Heerlijk dagje!

img_0402

‘s Avonds maakte ik nog even twee pizza’s voor mezelf en streek ik neer op de bank met The Voice of Holland. Guilty Pleasure.

Zaterdag: Groot interview in trouw en inkopen doen!
Zaterdagochtend was ik al om 8 uur wakker. Ik wist dat er vandaag een grooot interview met moi in de Trouw zou staan, dus ik was meteen klaarwakker ‘s ochtends. En ja hoor, ik had de eerste berichtjes al binnen: Leo, je staat op de vóórpagina. Wat?!

img_0375

In m’n pyjama snelde ik naar de dichtstbijzijnde tabakszaak om een krant te scoren. En inderdaad: ik stond op de voorpagina. En in de bijlage van de krant met 5 pagina’s interview. Mijn hemel. WAT COOL!

img_0382

Dit interview was tot stand gekomen toen ik naar Java ging en 11 uur naast freelancer Annemieke Lenssink in het vliegtuig zat. We raakten (natuurlijk) aan de praat met elkaar en konden het goed vinden. Annemieke benaderde me een paar weken later voor de rubriek Levenslessen, in Trouw, voor een groot interview. En dat wilde ik wel.

Het is een heel ander interview dan anders; normaal blijft het op de vlakte en gaat het over m’n avondeten en hoe ik ben begonnen met bloggen. Dit interview gaat over mijn jeugd, hoe m’n PDS invloed had op mijn leven, m’n ambitie, m’n relatie, etc.

Het aller tofste vind ik dat ik echt nog nooit zo veel reacties heb gehad op een interview. Echt zo veel mooie reacties, wauw! Heel heel heel tof.

Je kunt het interview hier teruglezen!

Goed, toen was het nog maar 9 uur ‘s ochtends en had ik het gevoel alsof ik er al een hele dag op had zitten.

img_0447
Ik ga weer signeren! Komende week in Den Haag en Haarlem!

Vervolgens ging ik met een veel te brakke Laura (restaurantmanager a.k.a. partyanimal op vrijdagavond) inkopen doen voor het restaurant. We fietsten (ik heb écht een auto nodig) langs een groothandel (waar we intens veel kikkererwten kochten en er niet over nadachten dat we die nog per fiets moesten vervoeren #avontuur)(echt, ik heb drie keer bijna in m’n broek geplast van het lachen) en shopten daarna bij AH het hele kwark-, friet-, tonic-, en sauzen-schap leeg.

img_0407

Als lunch aten we frietjes uit een Philips Airfryer en proefden we onze Gin-tonic burger die tussen een Philips Grill gaar was gebakken. Philips is de sponsor van alle apparatuur in het pop-up restaurant (BEDANKT!), maar we moesten natuurlijk wel even testen hoe het allemaal werkt en hoe lang het allemaal duurt. En man, wat ben ik blij met de apparatuur. Weet je dat een Airfryer dus echt geweldig is? 15 minuutjes, geen olie en je hebt gewoon knapperige frietjes. Ik vind het top!

img_0418

‘s Avonds dacht ik eerst; ik duik met warme choco op de bank, maar ergens vond ik opeens de spirit om werk te verrichten en dus kroop ik om een uur of 9 achter m’n laptop om nog wat blogdingen te doen.

Zondag: lunchen in het Vondelpark, een massage en voor het eerst autorijden in Amsterdam
Zondagochtend was ik weer vroeg wakker. Om 12 uur moest ik naar bodybalance (om te ontspannen), maar eigenlijk had ik niet zoveel zin. Ik zat veel te lekker op de bank met het nieuwste boek van Harry Potter (dat ik ‘s avonds uitlas). Ik besloot niet naar bodybalance te gaan (nooit iets doen waar je geen zin in hebt) en in plaats daarvan een wandeling te maken in het Vondelpark. Het Vondelpark is voor mij dé plek voor ultieme ontspanning. Ik ga er wekelijks naartoe, maar was dat de afgelopen weken vergeten, dus het was hoog tijd. En wat was het mooi weer! Héérlijk, deze wandeling.

img_0465

Ook lekker: ik haalde m’n lunch af bij Voldaan, op de Jan Pieter Heije straat in Amsterdam. Ik kende dit zaakje niet, maar wilde ergens een lunch scoren in de buurt van het Vondelpark en dit zag er goed uit. Ik haalde een wrap met lamsgehaktballen, spinaziepesto, zoete aardappelpuree, feta en nog meer en het was echt heel heel heel erg lekker. Vette aanrader: Voldaan in Amsterdam.

img_0461

Na m’n expeditie poolcirkel in het Vondelpark ging ik weer richting huis, maar eerst pakte ik nog even een massage mee in Spa Reine Cityspa. M’n rug zat helemaal vast en daar moest eens even iets aan gedaan worden.

Een paar weken geleden was ik bij Bodybalance iets te enthousiast in een bruggetje gaan staan. We doen die oefening al weken en dan heb je altijd optie 1, 2 en 3 en ik wilde nu wel eens voor de zwaarste optie gaan: volledig in een bruggetje. Dat kon ik als kind immers ook makkelijk. Nou, ik stond hoor. En the minute dat ik stond krakte er iets in m’n rug. Oeps. Em daar had ik dus al weken last van, haha.

Maar binnen 2 minuten had de masseuse (Tirza, echt fan van haar) m’n rug weer normaal. CHILL! Dus, nu kan ik weer normaal functioneren.

img_0527
Zennnnn

Na een halfuur masseren was ik weer helemaal zen en klaar voor de komende, spannende, week. Maar ik verpestte m’n eigen zen compleet, door te bedenken dat ik ‘s avonds nog wel even een extra Airfryer van Jan kon gaan ophalen. Met de auto. Aan de andere kant van Amsterdam.

Ik heb nog nooit auto gereden in het centrum van Amsterdam (alleen de ring) en na het wtf-dit-is-een-automaat-car2go-ik-snap-er-geen-fuck-van-ik-stap-weer-uit-en-neem-de-tram-wel-incident van een paar weken geleden, durfde ik eigenlijk niet meer in een Car2go te rijden. Maar ik moést. Stel je niet aan Leo; het is een SMART. En een automaat hoort simpeler te zijn dan een normale auto.

Dus daar ging ik… En dat ging natuurlijk prima, haha. Ik zat echt juichend in de auto en was vet trots op mezelf. Hallo, wat is dit handig. Dit ga ik echt vaker gebruiken. Ik moet alleen écht leren inparkeren, want dat was drama. Met een smart, het is bijna knap om dat op te fucken. Maar goed, je kunt niet overal goed in zijn 😉 (PS: hoe de fuck krijg je de verwarming aan in dat ding? Ik zat echt te bevriezen).

En toen was het zondagavond en was ik kapot. Echt best wel nerveus voor de komende week. Ik plofte op de bank en besloot nog even Ultieme Ontspanning te doen  en las Harry potter uit. Om een uur of 11 zou ik naar bed gaan, maar hervond ik opeens levensspirit om nog van alles te doen; alle borden afwassen voor het restaurant, de banner in te vouwen zodat we die mee kunnen nemen, alle spullen klaarzetten… Om 1 uur lag ik in bed.

En nu is het maandagochtend en weet ik niet hoe ik me moet voelen. IK VIND DEZE WEEK ZO SPANNEND. Mijn gevoelens gaan van ‘waar ben ik aan begonnen’ naar ‘joh, het is gewoon alsof je iedere avond voor 54 vrienden kookt’, naar ‘wie kookt er nou voor 54 vrienden?!’, naar ‘probeer er gewoon van te genieten, wat kan er nou mis gaan’. Iets met moodswings. Ergens wil ik vandaag in bed blijven liggen met een deken over m’n hoofd en ergens heb ik er HEEL VEEL ZIN IN.

Ik spreek jullie volgende week. Ik ben benieuwd hoe ik er dan over schrijf. Hoe het is gegaan. Aaaaaah! Wish me luck?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Leonie’s week 48: Groot interview in Trouw, lunchen met 24Kitchen, knettervette opening, filmen met Dylan Haegens en meer!

  • Willemijn zegt:

    Hee Leonie! Lees je blog altijd, reageer bijna nooit (want altijd leuk lachen lekker niks op aan te merken), maar wilde nu even zeggen dat ik het interview gelezen heb, en geweldig vond. Heerlijke instelling en ontzettend knap hoe je bent en wat je voor elkaar krijgt. Keep it up 🙂 X uit Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *