Kabeljauw burger met kerrie-mango topping

Door Elske – Hallo allemaal! Kennen jullie de kabeljauw burger uit het koelschap voor de verse vis bij de Appie? Ze hebben geloof ik zalm en kabeljauwburgers en ik vind ze behoorlijk lekker, maar maak ze te weinig klaar. Geen idee waarom. Ik denk dat ik dat schap gewoon snel voorbij loop. Anyways, vandaag heb ik een lekker en (wederom) makkelijk receptje voor je met deze burgers.  De combi kabeljauw en mango had ik nog niet zo snel bij elkaar gedacht, maar ik had nog een mango liggen en ook nog kerriesaus en toen dacht ik; waarom ook niet? Soms moet je gewoon zelf ondervinden of een combinatie geslaagd kan werken…. Benieuwd of dat goed heeft uitgepakt? Lees dan verder!

Je hebt nodig: twee kabeljauwburgers – twee pitabroodjes – handje ijsbergsla – halve mango – drie eetlepels kerrie mayonaise

Bak de pitabroodjes volgens de verpakking af in de oven. Ondertussen zet je een pan met wat olijfolie op het vuur en bak je de burgers krokant en gaar. Dit duurt ongeveer tien minuutjes, waarbij je na de eerste vijf minuten de burgers een keer draait. Ondertussen snijdt je de halve mango in kleine blokjes. Doe deze in een kom en meng met de kerrie mayonaise.

Als de pitabroodjes afgebakken zijn snijd je ze open, leg je op twee halve pita’s een handje sla en een kabeljauwburger. Daarop leg je een dot kerrie-mango mengsel en dit dek je af met de andere helft van de pita’s. Klaar! Dat was makkelijk right?  Ook lekker met chilisaus denk ik! Ik topte af met wat tuinkers, omdat ik dit sinds een week aan het kiemen ben en dus een shitload aan tuinkers heb. Was lekker, maar geen nodige toevoeging.

SAMSUNG CSC

Op een schaal van één tot vijf was dit een 3,5. Het was echt lekker, maar niet geweldig amazing top. Heb jij wel eens kabeljauwburgers geprobeerd?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

2 reacties op “Kabeljauw burger met kerrie-mango topping

  • Karlijn zegt:

    Dit ziet er dus ook weer zo lekker uit! En volgens mij heb ik het nog niet gezegd, maar vind je een aanwinst voor hier Elske 🙂 (niet dat ik negatief ben over Leonie hoor, helemaal niet juist, maar leuk om een tweede persoon erbij te zien die, voor mijn gevoel althans, er ontzettend goed bij past).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *