Hotspot: Falafel eten bij De Buurman in Amsterdam West

Hello you! Het is vrijdag en ik heb ooit in mijn bloggersbestaan bedacht dat ik je op vrijdag graag een toffe nieuwe hotspot tip, hier op mijn blog. En dus doe ik dat vandaag. Ik heb namelijk vorige week gegeten bij De Buurman in Amsterdam West en ben he-le-maal fan. Waarom? Omdat het alles is wat ik cool vind: goedkoop, teringlekker, snacks, met een goed verhaal erachter, op een toplocatie. Serieus: wat wil je nog meer?

Samen met vriendin Laura was ik uitgenodigd om er een hapje te komen eten. Zeggen wij geen nee tegen!

De Buurman staat bekend om de zelfgemaakte falafel van tuinbonen in plaats van kikkererwten en die wilde ik vooral even uitproberen.

We kwamen aan op de Van Hallstraat en stapten de cafetaria binnen. Want ja: het si eigenlijk gewoon een cafetaria. Maar dan met een iets hipper interieur.  Love it!

Zoals het hoort bij een cafetaria kun je hier natuurlijk de normale snacks krijgen; frikandellen, berenhap, kroketten, etc. Maar De Buurman onderscheidt zich door wat eigen happen, zelfgesneden frites ennnn heerlijke sauzen.

Lau en ik schoven aan een tafeltje en lieten ons verrassen door Moustava (de kok) en z’n neef, die ons vanavond in de watten gingen leggen. We kregen de halve kip en de falafel die ik zo graag wilde proberen.

IMG_2343
Helemaal links: zelfgemaakte falafel van tuinbonen, erbij zelfgesneden frites, een halve kip naar recept van de moeder van en knapperig gemaakt in de frituurpan, zelfgemaakte pitabroodjes en drie verschillende sauzen waarbij mooie combinaties werden gemaakt van ui, sambal, satésaus, curry, mayo en meer!

Lau en ik hebben werkelijk alles opgegeten; zo lekker was het. Om te beginnen de falafel: die is echt heerlijk knapperig van buiten, maar super zacht en haast romig van binnen. En zó lekker van smaak. Tuinbonen werken echt veel lekkerder dan kikkererwten, is vanaf nu mijn mening. Heer-lijk echt. En de zelfgemaakte pita erbij was ook top!

De gefrituurde halve kip was ook lekker. Ik had het nog lekkerder gevonden als hij iets malser was geweest, maar evengoed was het lekker en kruidig van smaak.

De frietjes vond ik dan weer echt fantastisch en ik kon niet kiezen welke van de drie sauzen ik het lekkerst vond. Heerlijk gegeten echt.

Erbij dronken we de zelfgemaakte hibiscussap, afkomstig uit Egypte. Ook lekker!

Na een uurtje zaten we echt ramvol. En het mooie van dit alles? Het is ook nog eens lekker goedkoop. Voor de falafel betaal je €5 en die portie is echt flink. Voor de halve kip betaal je €4 en ze hadden geloof ik nog een soort combi van vlees en snacks op het menu staan voor €10. Niet duur, voor wat je krijgt.

Je vindt De Buurman op de Van Hallstraat in Amsterdam. Dat is om de hoek bij het Westerpark, dus ik zou ook zeker eens overwegen om een lekker hapje af te halen en dit zomers in het park op te eten. Ook tof: De Buurman is tot laat ‘s avonds en in de zomer zelfs diep in de nacht geopend; dus ook voor je midnightsnack is dit je adres in Amsterdam West. NICE!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *