Hartige taart met venkel, feta en wortel

Hoi allemaal! Afgelopen dinsdag had ik niet geblogd, omdat ik bij een vriendin at. En het was zo lekker wat ze had gemaakt, vandaar dat ik ‘t graag met jullie wilde delen. Credits zijn voor Layla!

Hartige taart van Venkel, Feta en Wortel (4pers):
– 6 plakjes bladerdeeg
– 2 knollen venkel
– 2 wortels
– 1 plak feta
– Eetlepel tijm
– 5 eieren
– 150 ml slagroom

Vet een springvorm in met boter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verspreid ze over de springvorm. Doe het zo dat er een stuk bladerdeeg nog over de rand van de springvorm hangt. Je kan het bladerdeeg even blind voorbakken in de oven. Dan doe je wat gedroogde peulvruchten (Layla gebruikte kikkererwten) op de bodem en bak je dat 15 min in de oven op 200 graden, dit hoeft niet perse.

Snij de venkel en de wortel in stukjes en bak ze in boter totdat ze enigszins zacht zijn. Verkruimel de feta over de bodem. Gooi hierover de venkel en wortel. Klop de eieren met de slagroom, tijm en wat zout en peper en schenk dit over het groenten mengsel. Klap de de rand bladerdeeg die over de springvorm hangt dicht over het mengsel, dit geeft een leuk randje.
Bak dit in de oven totdat het eimengsel hard wordt, circa 35/40 min op 200 graden.

Jongens echt, probeer dit eens, het is zó lekker!

En nu ga ik naar de AH om m’n avondeten-boodschappen te doen. Dus straks meer!

Byebye

6 reacties op “Hartige taart met venkel, feta en wortel

  • Het was echt een overheerlijke combinatie. Bij ons was de taart wel gaar, maar zat er veel water in op de een of andere manier. Misschien dat we de volgende keer de feta door het ei-roommengsel.

  • Marieke zegt:

    Ik had maar 5 plakjes bladerdeeg dus ik heb een kleinere bakvorm genomen en met de restjes venkel, wortel, slagroom en feta soep gemaakt. Die was ook erg lekker!

  • Het was ook echt super lekker! Heb het nog niet zelf geprobeerd, maar ik hoop dat 't je lukt!
    En thanks voor het compliment, vind ik echt leuk om te horen:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *