GEWOON WAT EEN STUDENTJE EET – OP LOWLANDS!

Goedenavond lieve lezers! De afgelopen dagen heb ik heerlijk doorgebracht op LOWLANDS! En natuurlijk ga ik jullie dan iets vertellen over het eten op lowlands. En ik kan alvast zeggen; dat valt zeker niet tegen! (Ik mocht natuurlijk mijn geliefde camera niet mee, dus helaas geen foto’s dit keer).

Donderdag: BBQ! * * * * *
Wát een dag. Van 2 tot half 5 hebben we samen met ongeveer twee miljoen mensen in de rij voor de ingang gestaan, terwijl we toch best op tijd vertrokken waren. Thuis had ik bedacht dat ’t wel lekker en vullend zou zijn om een avocado mee te nemen, maar in die rij tussen alle mensen en koffers geplet was een avocado toch niet echt een top tussendoortje. Heel hongerig hadden we om 6 uur dan eindelijk de tent op camping 4 staan en gingen we barbecuen. Een vriendin had een wegwerpbarbecue mee, ik 16 hamburgers en broodjes, we hadden een man in ons midden om te zorgen dat de diepvriesburgers ook daadwerkelijk eetbaar zouden worden. Als toetje had iemand marshmallows meegebracht. Alleen geen stokjes om ze aan te rijgen. Probleem? Nee hoor! Je bent aan het kamperen of niet; marshmallows kunnen prima aan een haring geschoven worden en barbecuen maar! (Wel even de aarde eraf spoelen). Vijf sterren voor de barbecue!

Vrijdag: Vietnamees/Aziatisch * * * *
Vrijdag was de eerste festivaldag en ik voelde me nu al niet echt lekker (slaapgebrek, alcohol, misselijkheid?). Ik wilde iets neutraals eten en kwam alles-behalve uit bij de Vietnamees. Ik at noedels met vegetarische mini loempia’s en het was onwijs lekker! Vier sterren voor ik-weet-niet-meer-hoe-deze-tent-heet-maar-hij-stond-voor-de-bravo.

Zaterdag: Bami compleet *
Op zaterdag had ik geen idee wat ik wilde eten en er was onmogelijk veel keuze (pannekoeken, sushi, pizza, patat, gebakken vis, etc). Ik besloot te gaan voor een Indonesische hap, omdat iemand uit ons tentenkamp zei dat het erg lekker was. Ik vond van niet. Getsie! De bami en kip waren droog (te lang gestaan?), er zat een soort kattenvoer rundvlees/varkensvlees bij waarvan ik een enorme spekkige hap nam en meteen niet meer hoefde en de boontjes waren uit blik (i don’t like). Niet echt een succes en daarom één ster.

Zondag: Lekkerbek * * * * *
Zondagmiddag had ik al enorme trek en at ik een lekkere hawaii pizzapunt van New York Pizza en die vulde enorm. Daarom kon ik ’s avonds prima een wat kleinere maaltijd eten en dus at ik ‘slechts’ een lekkerbekje. Maar wat een enorme lap vis! Het was heel veel en erg lekker. Daarom vijf sterren!

Naast al deze avondmaaltjes at ik ook nog:
* * * * * ONTZETTEND lekkere churros (heb ze nog nooit zo lekker gegeten!)
* * * Popcorn wat veel te veel was en ik uiteindelijk maar uitdeelde aan mede hongerige festivalbezoekers
* * * * * Een bakje fruit (verkoelend!)

Maar het aller, aller, aller lekkerst van heel Lowlands, waren de raket ijsjes. En water!

Ben jij ook naar lowlands geweest? Wat vond jij er van?

4 reacties op “GEWOON WAT EEN STUDENTJE EET – OP LOWLANDS!

 • Lowlands is het beste eet festival ooit 😀
  ik heb op vrijdag pangsit op (van de LLow chin minh dus, zo heet die enorme tent :p ) smiddags, en savonds de geweldige kaasfondue en een swirl.
  op zaterdag weet ik het niet meer zo goed, in ieder geval stond er een kraam van restaurant fifteen en daar had ik merquez worstjes met yoghurtsaus op heerlijk plat brood! ohja smiddags had ik een broodje beenham van naast de bravo maar die was echt niet lekker, die waren vorige jaren lekkerder.
  ik zag op zaterdag dus bij die fifteen kraam dat ze gegrilde boerderijkip hadden met couscous en gegrilde groente, dat leek me lekker en liet ik mijn zus voor me halen maar de kip was op en toen kreeg ik weer merquez worstjes maar dat was niet zo erg. en toen had ik in de nacht weer trek en had ik chicken wings besteld, welke ik elk jaar weer geweldig heerlijk lekker vond, maar dit jaar waren ze zoooo vies dat ik ze na één hap weer heb weggegooid.

  bij de oxfam novib kraam had je de lemon lime cooler, die was allerbeste en bij de theetuin had je een heeerlijke grote beker ijsthee voor 1 muntje!

  voor de rest was lowlands ook wel leuk ja.

  • Haha heb je kaasfondue gehad?! Ik hoorde al dat ze dat hadden. Hoe at je dat dan?

   En over de Chicken Wings, die werden door recensiekoning recenseert Lowlands heel goed beoordeeld!

   EN JAA die lime cooler van Oxfam, heerlijk! Volgens mij was al het eten daar lekker. Het zag er in ieder geval erggg smakelijk uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *