Garnalenpannenkoekjes met gember, bosui en zeewier

pannenkoekjes_garnalenHi there! Oké, je leest de titel van deze blogpost en denkt misschien niet meteen: oeeh lekker. Dat begrijp ik. Dit recept behoeft enige uitleg en die ga ik je geven :D. Het zat namelijk zo; ik was vorige week -of was het alweer twee weken geleden?- op foodfestival Taste en daar at ik poffertjes. Hele. Lekkere. Poffertjes. Weet je wat? De lekkerste poffertjes die ik ooit at. En weet je waarom? Omdat ze smaakten naar dumplings. En ik ben echt gék op dumplings.

In de poffertjes proefde ik iets van gember, iets met een garnaal en er lag Wakame bij, zo’n Japanse zeewiersalade. Ik dacht: dat kan ik namaken. Of ik kan het in ieder geval proberen. Dus gewapend zonder poffertjespan en echt verstand van de Aziatische keuken ging ik aan de slag. Gedoemd te mislukken, maar hey: als je nooit iets probeert, weet je ook niet of je het kan.

Nodig voor één persoon: 1 bakje kleine garnaaltjes – 1 bosui – een klein stukje gember (blokje van 3 bij 3 cm ongeveer) – pannenkoekenbeslag (met melk en ei) – 1 bakje Japanse zeewiersalade (bij AH in het visschap) 

Snijd het bosuitje in ringetjes en snijd de gember fijn (wel ff de schil verwijderen). Bak in een pan glazig. Voeg ook de garnaaltjes toe en bak 1 minuut mee. Haal het dan uit de pan.

Maak pannenkoeken beslag van de mix en een ei en melk en doe een beetje in de pan. Omdat ik geen poffertjespan heb, ging ik maar voor kleine pannenkoekjes. Daardoor verlies je wel compleet het dumpling effect, maar ik hoopte dat de smaak dat zou compenseren.

Doe steeds een paar garnaaltjes met ui en gember in de pan en schenk daar de pannenkoekenmix over. Maak kleine pannenkoekjes en rol ze op je bord op met wat zeewiersalade er in. Eventueel serveren met (wasabi)mayo (geen must) en je kunt er wat sesamzaadjes over strooien, maar ook dat is geen must.

Experiment geslaagd? Mwah. Ik heb wel echt lekker gegeten, maar het was lang niet zo lekker als op Taste. Ik moet echt een poffertjespan. En dan ga ik nog eens een poging doen.

En nu heb ik zin in dumplings.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Garnalenpannenkoekjes met gember, bosui en zeewier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *