Flammkuchen met spek, bosui en bieslook en oesterzwammen met tijm en burrata

GOEDEMIDDAG! Jemig, ik weet niet wat er met de tijd aan de hand is. Op de een of andere manier heb ik het super rustig met m’n blog nu, maar tegelijkertijd heb ik in de afgelopen dagen geen seconde tijd gevonden om m’n blogs over m’n eten te schrijven. Dat is toch raar? Kennelijk vullen m’n dagen zich wel, maar ik heb geen idee waarmee. En nee: echt niet Netflix. Alleen ‘s avonds.

Goed, tijd voor het recept van m’n zelfgemaakte nep-flammkuchen van vrijdagavond. Ik zat vrijdag mijn dagboek van die week te schrijven (veel te laat) en werd toen geconfronteerd met de flammkuchen die ik die vrijdag ervoor (volg je me nog?) had gegeten bij café Troost. En toen had ik dus zin in flammkuchen. En moest ik het zelf maken. No problemo! Overigens zijn dit natuurlijk niet echt flammkuchen van flammkuchen-deeg, want ik heb werkelijk geen idee hoe je die maakt. Gewoon van wraps. Net zo lekker.

Nodig voor Flammkuchen met spek: 1 bakje gerookte spekjes – 1 bosui – 2 volkoren wraps – beetje kruidenroomkaas – paar plukjes bieslook

Nodig voor Flammkuchen met oesterzwammen: half bakje oesterzwammen – zure room – 1 volkoren wrap – beetje gedroogde tijm – halve bol burrata

In totaal at ik drie wraps en dat was voor mij voldoende als avondeten.

Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer de wraps in met een laagje zure room of kruidenroomkaas (= lekker bij spek). Verdeel de spekjes over de ene wrap(s) en de oesterzwammen in stukjes over de andere. Zet allebei 10 minuutjes in de oven. Snijd in de tussentijd bosui en bieslook fijn en strooi dit allebei over de flammkuchen met spek. Verdeel de burrata over de flammkuchen met oesterzwammen en top af met wat tijm. Over alle flammkuchen dan nog wat peper en zout en KLAAR! Eet smakelijk.

Wat denk je? Super lekker. Man, man, man. Ik wil het nu weer eten. Wie gaat dit uitproberen? 😀

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

4 reacties op “Flammkuchen met spek, bosui en bieslook en oesterzwammen met tijm en burrata

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *