Experimenteel: Groene curry met schol, snijbonen, grapefruit en naanbrood

Daag! Vanavond at ik VET experimenteel, haha. Ik had zin in een curry, wat heel raar is want ik heb nog nooit (nee echt) in mijn hele leven een curry gegeten. Volgens mij. Dus ik weet helemaal niet hoe dat smaakt. Maar ik wilde het vanavond eten en verzon er schol en grapefruit bij. Niet omdat die combi me zo onwijs lekker leek (ik had immers geen idee hoe het zou smaken), maar vooral omdat de keurtjes zo leuk bij elkaar zouden zijn. Verder had ik nog snijbonen van gisteren over dus die deed ik er ook door. Experimenteel en tja, bestwel lekker.

Nodig voor één persoon: 100gr snijbonen – 1/2 zakje groene curry – 200 ml kokosmelk – 1/2 grapefruit – 150gr schol – 1 kopje rijst – 1 naanbrood

Het naanbrood bak je af in de oven (5 min 200C). De rijst kook je 8 minuten. De snijboontjes kook je ongeveer 5 minuten en ondertussen bak je de vis in een wok. Dan voeg je de snijbonen er aan toe, samen met kokosmelk en de curry. Dit laat je lekker pruttelen. Het naanbrood leg je op je bord, daarop doe je deels de rijst, dan de curry en je serveert er partjes grapefruit naast. Ik perste de grapefruit uit over de curry en vond het een lekkere toevoeging. Een beetje fris en op een fijne manier zoet (en helemaal niet bitter!). Toch was de grapefruit vooral een leuke kleurrijke toevoeging en niet per se nodig als smaak.

Ik vond de curry overigens een beetje flauw, maar was er dan ook best voorzichtig mee geweest omdat ik heel scherp eten niet zo goed kan handelen. Maar dit was een klein beetje flauw. Maar ik heb wel lekker gegeten:)

Lijkt ’t je wat?

Misschien vind je dit ook lekker:


Eén reactie op “Experimenteel: Groene curry met schol, snijbonen, grapefruit en naanbrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *