Couscous met mango, kikkererwten en worstjes

Goeeeedemiddag mooie mensen! Jongens, ik makte laatst een maaltje klaar en was totáál verrast dat het lekker was. Ik flanste daadwerkelijk iets in elkaar met allerlei restjes die we in huis hadden (o.a. een half bruine mango #geenaanrader) en het werd gewoon echt mega lekker. Couscous met worst; ik heb het vaker geprobeerd en vaker mislukte het dan dat het slaagde. Maar dit keer was het een vét nice recept. Zin in? Let’s couscous!

Nodig voor twee personen: 10 cm komkommer – 1/2 mango – paar cherrytomaatjes – beetje sesamzaadjes – 120gr kikkererwten – 10cm courgette – 2 lekkere worstjes* – couscous**

*ik gebruikte worstjes van The Butchery; die zijn super sappig en hebben een lekkere vulling; dit keer ging ik voor de Thaise curry variant en dat was echt MEGA lekker.

**ik weet nooit hoeveel couscous ik in recepten gebruik; ik gooi gewoon wat in een bak water en laat dat wellen.

Gooi de couscous in een bak kokend water (verhouding : 50/50 couscous/kokend water) en laat het wellen. Binnen een paar minuutjes is dit goed.

Bak de worstjes rondom bruin in een koekenpan. Schenk er dan eventueel een laagje water bij, om de worstjes gaar te “koken” in de koekenpan. Ook krijg je hier een lekkere jus van. Uiteindelijk was ik hier in totaal iets van 20 minuten mee bezig; met bakken en daarna garen.

Snijd de rest van de ingrediënten klein; de komkommer, mango, cherrytomaatjes en courgette.  Meng die eerste 3 alvast met elkaar in een kom.

De kikkererwten en courgette bak je in olijfolie met peper en zout in een koekenpan rondom knapperig. Doe een deksel op de pan, want de kikkererwten willen nog wel eens een soort van poppen zoals popcorn. Dat is prima, maar niet handig als je geen deksel op de pan hebt, haha.

Bak de kikkererwten rondom bruin. Roer ook die door de groentes met wat sesam, samen met de couscous en serveer de worst on top. Eet smakelijk!

IMG_3168

Dit was dus echt heel erg lekker. De combinatie van smaken was top, dat worstje van de Butchery was lekker sappig en daardoor was het geheel gewoon helemaal lekker gezellig. Echt een lekker receptje. Ik zou het zeker nog eens maken!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *