Caneloni met spinazie, kaas, pijnboompitjes en tomatensaus

Hallo daar lezers! Gisteravond ben ik bij een vriendin wezen eten die heeeeerlijk voor ons heeft gekookt. Geen foto, maar wel het recept, wat oh oh oh het is een aanrader! Dus bij deze, de credits zijn voor Nadine!

Nodig voor 1 ovenschaal (4p):
– Een grote zak verse spinazie
– 200 gram ricotta
– Pak canneloni
– 1 bol mozarella
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 tenen knoflook
– groene pesto
– oregano
– 150gr parmezaan
– 160gr pijnboompitjes
– peper en zout

Bereidingswijze:
Fruit een teentje knoflook in de pan, voeg er flink wat oregano bij. Stamp je pijnboompitjes fijn (doe ze dus in een handdoek en klop er met een fles of deegrol op, je kan ze ook snijden). Voeg je pijnboompitjes bij de knoflook, en laat ze even bakken. Voeg daarna de spinazie erbij en laat het helemaal klein worden. Als het geslonken is haal je de pan van het vuur en giet je het in een bak.

Meng de spinazie met de ricotta en voeg er 75gr parmezaan bij. Werk af met peper en zout en meng alles tot een glad geheel.
Vul de canneloni`s met het mengsel en leg ze in de ovenschaal, vul zoveel cannelon`s als je kunt met het mengsel tot de ovenschaal vol is. Als je wat van het mengsel overhoud kun je het er overheen smeren.

En dan nu de tomatensaus. Fruit weer een teentje knoflook. Voeg er een eetlepel pesto bij en 200 ml water. Breng dit aan de kook, en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg op het einde peper en zout toe en nog een beetje pesto. Giet de tomatensaus over de cannelonis in de ovenschaal. Doe de rest van de parmezaanse kaas over de ovenschotel, en verkruimel de bol mozzarela over de ovenschotel.

Doe de schotel 40 minuten in de oven op 180 graden..

EN DAN KUN JE ECHT HEERLIJK ETEN! We aten er nog salade bij van sla, parmezaanse kaas, yoghurtdressing en croutons. Heeeeerlijk.

Tot vanavond!

5 reacties op “Caneloni met spinazie, kaas, pijnboompitjes en tomatensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *