Daar ben ik weer! Ik had er vandaag helemaal zin in om lekker te koken en daarna te bloggen! En daarom, ga ik straks nog een keer bloggen over m’n toetje (die ik nog moet klaarmaken). Maar nu eerst… Ajam Pangang met gele rijst en sperzieboontjes.
Ingrediënten:
– Kip
– Handje sperziebonen
– Atjar Tjampoer
– Gele rijst (ik proef geen verschil met gewoon witte rijst, maar de kleur staat zo leuk bij de rest)
– Conimex mix voor babi pangang met marinade- en sausmix
Je marineert de kip (ik laat ‘t meestal een halfuurtje staan), je dopt de boontjes en kookt de rijst. Dan de kip in de wok en de boontjes (in 2en gesneden omdat kleine boontjes lief zijn) ongeveer 10 minuutjes koken. Op je bord (of als je met meer mensen eet, in een schaal) op de onderkant verdeel je atjar tjampoer en als de kip klaar is (lekker knapperig) die erop leggen en de saus er overheen.
Het is echt heel lekker, maar je staat wel met 4 pannen op het vuur en dat betekent veel afwas en dat is wel stom. Maar het was lekker, en daar gaat het om!
Straks nog een blogje over m’n toetje die ik NU klaar ga maken!
Tot zo 🙂
leonie zegt:
ik heb geen foto gemaakt:(
Saskiaterveld zegt:
Ja hallo en waar is mijn quiche van gisteren?