Gesponsord – Hallo leukerds! Vandaag is het weer tijd voor een recept dat ik niet 100% zelf heb bedacht, maar waarvoor ik inspiratie kreeg van julllie; de lezers van mijn blog en instagram. Dit keer kwam er een tip binnen van Nienke, die met het geniale idee kwam om weer eens een ortilla taart te maken. En beste mensen, het is maar liefst 9 (!) jaar geleden dat ik dat deed. Toen blogde ik er ook al over en ik vond het eerlijk gezegd echt een geniaal recept, maar ik heb gewoon in de tussentijd NOOIT meer bedacht om dit te maken. BIZAR. En schandalig, want het is super leuk om te maken, ontzettend lekker én heel leuk om tijdens een etentje te serveren.
Dus wat denk je er van? Zullen we vandaag eens aan de slag gaan met een Tortilla taart? Lijkt mij een uitstekend idee.
Om de taart te maken heb je een paar basisingrediënten nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van… Tortilla’s? Haha! Ik gebruik altijd die van Santa Maria omdat ik dat veruit de lekkerste Tortilla’s uit de supermarkt vind. Daarnaast heb ik in deze Tortilla taart gebruik gemaakt van Santa Maria Nacho Cheese dip, om de boel lekker te smeren ennn breng ik het gehakt op smaak met Santa Maria Taco Seasoning Mix. Oh en ik schrijf wel gehakt, maar ik maakte zelf een helemaal vega taart klaar. Dus met vega gehakt, paprika’s, mais, bonen, kaas, zure room en de ingrediënten die ik hiervoor noemde.
Niet moeilijk, ontzettend leuk om te maken én dus heel erg lekker. Volgens mij zijn we er klaar voor. Let’s Tortilla!
Tortilla taart met kaas, gehakt en paprika
Keukentools
- 1 bakvorm voor een taart is handig, maar geen must
- 1 vel bakpapier
Ingrediënten
- 8 Medium Tortilla's van Santa Maria
- 4 el Santa Maria Nacho Cheese dip
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 200 gr (vega) gehakt
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 160 gr kidneybonen uit blik
- 150 gr mais uit blik
- 4 el zure room (klein kuipje)
- 100 gr geraspte kaas
- Verse peterselie of koriander
Instructies
- Zet een koekenpan op het vuur en bak het (vega) gehakt rul. Als je al vegetarisch rul gehakt hebt gekocht, hoeft dit echt maar 1 minuut.
- Spoel de mais en bonen even onder de kraan af en voeg toe aan de pan met rul gehakt. Hussel lekker door elkaar, op middelmatig vuur.
- Voeg de Santa Maria Taco Seasoning Mix toe aan de pan en doe er 50ml water bij. Meng door elkaar en laat heel even bakken.
- Snijd ondertussen de rode en gele paprika in dunne reepjes.
- Haal het gehakt uit de pan en houd even apart. Bak nu de paprikareepjes in diezelfde pan met een beetje nieuwe olie. Bak totdat ze een beetje goudbruin kleuren of grillstreepjes tonen.
- Bouw ondertussen de tortillataart op. Dit kan in een taartvorm, maar ook gewoon op de bakplaat. Ik vind het handig om onderop even een bakpapiertje te leggen.
- Verwarm ondertussen ook vast de oven voor tot 180C.
- Bouw de Tortilla taart als volgt op: smeer een Santa Maria Tortilla in met een laagje Santa Maria Nacho Cheese dip en verdeel er wat gehakt met mais en bonen over. Leg daar de volgende Tortilla op die je insmeert met een eetlepel zure room en belegd met de reepjes gele en rode paprika. Bouw de toren zo op, tot je eindigt met een Tortilla. Smeer die wederom in met zure room en leg de paprikareepjes er als een soort zonnetje op. Verdeel daar het laatste gehakt over en top af met geraspte kaas.
- Zet de Tortilla taart ongeveer 15-20 minuten in de oven op 180C. Hij is klaar wanneer de kaas lekker gesmolten is en een beetje goudbruin begint te kleuren.
- Top eventueel af met een beetje verse peterselie of koriander.
- Snijd de taart in 8 punten en eet ongeveer 2 punten per persoon (dus een kwart taart). Eet smakelijk!
En ja mensen, dit was echt suuuuper lekker. Oh dit ga ik écht vaker maken, want ik vond het heel leuk om zo in de keuken bezig te zijn en echt een mooie taart ervan te maken en dan is het eindresultaat ook nog zo lekker. Mjam! Echt leuk.
De grootste verrassing in dit recept vond ik trouwens de Nacho Cheese Dip van Santa Maria. Die gebruik ik niet zo vaak in de keuken, maar hij stolde op een hele lekkere manier in de taart, waardoor hij echt naar van die lekkere gebakken kaas ging smaken. Echt VET heerlijk.
Nienke: dank je wel voor de inspiratie. Ik vond het echt vet leuk om voor het eerst in jaren weer eens de keuken in te duiken voor een Tortilla taart en ga dat zéker de komende tijd vaker doen. Woop woop!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Heb je dit recept klaargemaakt en vond je het ook een hit? Laat hieronder een review achter en je kunt zelf sterren geven als je wil! Dank je wel :D.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!