Smashburgers met bacon en kaas

Hallo leuke mensen! Het is vrijdag en dat is een topppppdag voor het recept van vandaag. Ik maakte eerder deze week smashburgers; dat zijn hele platte hamburgers die je lekker knapperig bakt in de pan. Een soort McDonald’s burgers, maar dan knapperig. En gek genoeg maak ik m’n smashburgers altijd van Beyond Mince; dat is plantaardig gehakt. Heel lekker plakkerig, dus perfect om er smashburgers van te maken. Daarnaast doe ik zoveel lekker beleg op het broodje, dat de smaak van de burger niet heel belangrijk is…

Het hele recept is niet plantaardig, want ik doe er ook bacon en kaas op, maar de burger zelf dus wel, omdat dat product gewoon echt goed is voor smashburgers.

Oké genoeg geluld. Aan de slag!

Smashburgers met bacon en kaas

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor smashburgers met bacon, kaas, augurk en gebakken ui. Een smash burger is een hele platte, knapperige burger op een broodje. Binnen 15 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • klein stukje bakpapier

Ingrediënten

  • 300 gr beyond mince
  • 6 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar (eventueel vegan cheddar van Violife)
  • 6 plakjes augurk
  • 2 luxe hamburgerbroodjes van AH
  • vegan mayo (die van Remia en AH eigen merk zijn top)
  • BBQ saus
  • 2 sjalotjes
  • 2 el gebakken uitjes (die harde)

Instructies

  • Snijd de sjalotjes in ringen en bak in een pan op hoog vuur met een beetje olie, tot ze er gebakken uitzien. Bak in dezelfde pan ook de bacon even knapperig.
  • Maak ondertussen 4 balletjes van het plantaardige gehakt.
  • Zodra de ui en bacon uit de pan zijn, doe je een scheutje olijfolie in de pan, laat de pan lekker heet worden en leg dan het eerste balletje gehakt in de pan. Leg er een plakje bakfolie op (klein vierkantje, uitgeknipt, ter grootte van een hamburger) en druk dit plat met een spatel. Gewoon zo plat mogelijk. Haal het bakpapier er dan af en leg even apart om weer te gebruiken bij de volgende smashburger.
  • Bak de smashburger nu eerst 2 minuutjes aan de ene kant en keer 'm daarna om. Strooi er wat peper en zout over. Keer de smashburger nog een keer om en leg er dan een plakje cheddar op, zodat die kan smelten. Doe eventueel een deksel op de pan, om het smeltproces te versnellen.
  • Je kunt meerder burgers tegelijk in één pan bakken.
  • Bouw je broodje vervolgens als volgt op: BBQ saus, burger, cheddar, augurk, bacon, burger, mayo, cheddar gebakken sjalotten en gebakken uitjes. ENJOY!
  • Erbij maakte ik zoete aardappelfrites in de Airfryer.

Zoals je op de foto ziet is de burger echt goed doorbakken; lekker knapperig. Dat is het gewenste resultaat, dus als het iets langer duurt dan 2 minuten per kant dan moet je of je vuur ff hoger zetten of iets langer wachten. Maar dit is hoe je ‘m wil. MJAM!

Lijkt het je lekker? Ik vond het in ieder geval echt een heer-lijk recept. Ik had gedacht dat ik twee broodjes per persoon wilde, maar één zo’n unit was écht genoeg. Maar goed; er zitten ook al twee dikke burgers op. EN kaas. En bacon. EN ui. En meer lekkers hahaha. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

smashburger

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept