3 gangen: Portobello met roomkaas, crispy aardappels en snelle appelflap

Samenwerking РHallo leuke mensen en welkom bij dit 3-gangen menu waarbij ik drie recepten heb klaargemaakt door middel van de Crisp functie van mijn combimagnetron van Whirlpool. Misschien lees je dit en denk je huh, wat een specifiek onderwerp om een blog over te schrijven, maar er zijn echt heel veel mensen die een Crisp functie hebben op hun Whirlpool combimagnetron/oven en daar geen gebruik van maken, omdat ze de functie niet helemaal kennen. Tijd om daar verandering in te brengen, want deze functie is TOP. Je kunt maaltijden namelijk v̩̩l sneller klaarmaken door middel van de Crisp functie en dat betekent; minder lang in de keuken staan. En daar houden we van, hier bij gewoonwateenstudentjesavondseet.nl.

Vandaag deel ik een drie gangen menu met je, waarbij ik voor alledrie de gangen de Crisp functie heb gebruikt. Zo komen de portobello’s gevuld met roomkaas, mozzarella en broodkruim linea recta uit m’n combimagnetron, heb ik bij het hoofdgerecht de aardappeltjes er lekker crispy in afgebakken en maak ik als nagerecht een appelflap die veel sneller klaar is dan normaal. Love it!

Voor: Portobello’s uit de oven met roomkaas & mozzarella en een knapperig dakje van broodkruim

Ben je op zoek naar een makkelijk voorgerecht voor vegetariërs, dat echt SUPER lekker is? Dan zit je met deze portobello goed. Een portobello is een grote paddenstoel, die je perfect kan vullen met wat lekkers en dan heb je een mooie portie voor een voorgerecht. In dit recept vul ik de portobello’s met wat Boursin en mozzarella. Daarop leg ik een laagje broodkruim dat ik maak van oud brood, gemengd met een beetje olie, pijnboompitten, een uitgeperste teen knoflook en een beetje grof zeezout. Zet de portobello’s in de combimagnetron met Crisp functie en bak ze in 8 minuten gaar en goudbruin. Je kunt het hele recept hier lezen op de website van Whirlpool.

8 minuten bereidingstijd dus; allemaal dankzij die Crisp functie. Vergelijk het een beetje met een Airfryer; die verkort de oventijd ook significant. Alleen is het voordeel hierbij dat het gewoon in je combimagnetron zit. Geen extra apparaat in je keuken dus. En grote kans dat het ook al in jouw combi zit, maar dat je er gewoon nog geen gebruik van maakt!

Overigens was dit gerecht echt SUPER lekker. De combinatie van roomkaas en mozzarella is lekker machtig, het broodkruim met knoflook maakt het lekker knapperig en de portobello is gewoon heerlijk als basis. Ja; dit voorgerecht ga ik zéker vaker maken.

Hoofd: Crispy aardappeltjes met spek, champignons en bosui

Als hoofdgerecht maak ik crispy aardappeltjes met spek, champignons en bosui uit de combimagnetron met Crisp functie. Dit is letterlijk een kwestie van gekruide aardappeltjes samen met spekjes, gesneden champignons en bosui en wat rozemarijn en roomboter in een schaal in de oven te zetten. 10 minuten op de Crisp functie en ze zijn klaar. Dat is toch fantastisch?!

Erbij bakte ik een entrecôte 1-2 minuten per kant in een gietijzeren pan op de hoogste stand van mijn inductie kookplaat en ik maakte er een simpele salade bij. Mjam!

Het recept van de crispy aardappeltjes kun je trouwens ook terugvinden op de website van Whirlpool. Check het hier!

Na: Supersnelle appelflap met vanille-ijs

Als nagerecht maakte ik een appelflap klaar, die binnen 9 minuten gaar en goudbruin was dankzij de Crisp technologie. Ik maakte de appelflap gewoon op klassieke wijze; met appeltjes, kaneel, suiker, een paar rozijnen en rasp van een citroen. Lekker in bladerdeeg, eventjes afbakken in de combimagnetron en serveren met een bolletje ijs. Super lekker, super simpel en súper snel :D.

Klik hier voor het recept.

Heb jij nog geen combimagnetron met Crisp functie van Whirlpool? Hou dan mijn Instagram in de gaten, want daar komt binnenkort een winactie online waarbij je kans maakt op een Whirlpool combimagnetron met Crisp technologie , inclusief verspakket met alle ingrediënten zodat je dit 3 gangen menu zelf kunt klaarmaken!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *