Vega kapsalon met zoete aardappel

Hey hey! Vandaag is de dag aangebroken waarvan ik dacht dat ‘ie nooit zou komen. Ik heb een gezondere variant gemaakt van kapsalon. Waar ik vijf jaar geleden nog altijd riep dat je nóóit gezondere varianten moet maken van gewoon freaking good fast food, ben ik inmiddels toch een beetje terug gekomen van dat intense statement. Soms is het januari, heb je zin in gezond eten en óók zin in fast food. En dan is het misschien toch best wel prima om ff een lekker maaltje in elkaar te flansen met iets betere ingrediënten dan KAAS en SAUS en FRITUUR.

Welkom bij mijn gezondere variant van kapsalon; eentje die ik heb klaargemaakt met zoete aardappel, vegetarische kipstukjes, een yoghurtsausje in plaats van knoflooksaus (en die is LEKKER), frisse sla en weinig kaas. Of nou ja: geen kaas. En toch is dit recept echtttt verrukkelijk én voldoet het aan je fast food behoefte. Klaar voor? Let’s kapsalon!

Dit recept verscheen eerder op reels. Check de video hier!

Gezondere kapsalon

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 p
Makkelijk en lekker recept voor kapsalon met net iets meer voedingsstoffen dan het origineel. Klaargemaakt met zoete aardappel, vegetarische kipstukjes, frisse sla, sambal en een heerlijke knoflooksaus gemaakt van yoghurt, knoflook en peper. Aan de slag!
Recept afdrukken

Keukentools

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappelfrites
  • zonnebloemolie
  • paprikapoeder
  • shoarmakruiden
  • 160 gr vegetarische kipstukjes
  • scheutje magere yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • versgemalen peper
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • plukje verse peterselie
  • 100 gr gemengde sla
  • sambal

Instructies

  • Meng de zoete aardappel frites met een scheutje zonnebloemolie en wat paprikapoeder. Bak ze in 15 minuten op 200C gaar en knapperig in de Airfryer.
  • Meng de kipstukjes met shoarmakruiden en bak in een pan met olie op hoog vuur rondom bruin en knapperig. Je moet ze net ff wat langer bakken dan je in eerste instantie denkt, dan worden ze echt LEKKER.
  • Snijd komkommer, tomaat en peterselie in kleine stukjes.
  • Doe de gemengde sla op je bord, top af met zoete aardappel en kipstukjes. Verdeel daar komkommer en tomaat overheen.
  • Maak zelf knoflooksaus van een scheutje magere yoghurt met een uitgeperste teen knoflook en wat versgemalen zwarte peper. Verdeel een beetje saus over de borden.
  • Top af met wat peterselie en sambal naar smaak. Eet smakelijk!

En dat beste mensen, is SUPER lekker. Echt wat een h e e r l i j k e maaltijd. Dit ga ik absoluut veel vaker eten. Die kipstukjes van PLUS zijn trouwens echt een tip die ik al heel vaak heb gegeven hier op m’n blog, maar het zijn echttttt de lekkerste vega kipstukjes op de markt, als je het mij vraagt. Verder is dé tip om je zoete aardappelfrites knapperig te krijgen: het gebruik van een Airfryer én zonnebloemolie i.p.v. andere olie.

En verder heb ik volgens mij niets te melden. Behalve dat je dit gewoon echt ff klaar moet maken, want het is VET heerlijk. ENJOY!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van sories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept