Vega broodje shoarma met paprika en frisse knoflooksaus

Hallo fijne mensen en welkom bij mijn eerste recept van 2022! Ik ben een week op wintersport geweest en heb echt een week bijzonder goor en slecht gegeten, dus heb INTENS de behoefte aan groentes. Daarom dook ik gisteravond de keuken in met allerlei gezonde ingrediënten, om een lekker vegetarisch maaltje op tafel te toveren. In deze blogpost lees je het recept voor vega broodje shoarma, waarbij ik shoarma maakte van oesterzwammen en het gezellig op smaak bracht met paprika, frisse knoflooksaus en wat spinazie. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 450gr oesterzwammen
– 3 el shoarmakruiden van Versteegen
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 4 pitabroodjes
– beetje verse spinazie
– plukje verse bieslook
– 3 el vegan mayo

Eventueel wat zoete aardappelfrites voor erbij

Bereiding vega broodje shoarma
Snijd de oesterzwammen in grove stukken en meng met een scheutje olie en de shoarmakruiden. Laat dit even staan.

Snijd de ui, paprika, knoflook en bieslook in kleine stukjes. Bak de paprika op hoog vuur in de pan een beetje bruin. Bewaar even apart.

Bak de ui glazig in de pan en voeg een deel van de oesterzwammen toe; zorg dat de pan niet te vol is, dan bakt het minder lekker. Je kan beter de oesterzwammen in een paar delen bakken, dan dat je alles in één keer in de pan gooit. In dat laatste geval ben je namelijk langer bezig om alles rondom goudbruin te krijgen, dan wanneer je het in bijvoorbeeld 2 of 3 delen doet.

Als je het in delen bakt, haal dat steeds de gebakken oesterzwammen even uit de pan, zodat er weer ruimte is voor de volgende lading. Bak de oesterzwammen op middelmatig tot hoog vuur.

Meng als laatste de paprika’s en oesterzwammen (met ui) door elkaar en bak nog even op hoog vuur, zodat het echt lekker bruin bakt.

Verwarm de pitabroodjes in de oven (volgens beschrijving verpakking) of in het broodrooster.

Maak ondertussen knoflooksaus door vegan mayo te mengen met de twee teentjes knoflook, bieslook, sap van een halve citroen en eventueel een scheutje water.

Vul de broodjes met wat saus, rauwe spinazie en de oesterzwammenshoarma met paprika. Serveer er eventueel wat zoete aardappelfrietjes bij. Eet smakelijk!

vega broodje shoarma

Ik vond het super lekker weer. Het originele recept komt uit dit boek, wat sowieso een aanrader is voor als je (af en toe) veganistisch eet.

Het is echt gruwelijk vet hoe goed oesterzwammen de rol van shoarma op zich nemen en eerlijk is eerlijk: shoarma is vooral lekker vanwege de kruiden, niet per se het vlees. Dus dat die kruiden heerlijk smaken op oesterzwammen is AWESOME. Verder vond ik de toevoeging van rode paprika ook top en is de frisse knoflooksaus met citroen en bieslook ook echt een fijne toevoeging aan dit recept. Al met al dus erg lekker en een flinke maaltijd. NICE.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Vega broodje shoarma met paprika en frisse knoflooksaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *