Knapperige zalm met salade en gebakken groenten

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik echt een geweldig recept voor je: makkelijk, gezond én lekker. Ik maakte een salade met een perfect gebakken zalmfilet, knapperige groentes en een beetje balsamico dressing. Super simpel, maar echt een heerlijk maaltje.

Tijdens het koken van dit recept gebruikte ik voor het eerst mijn nieuwe keramische pan van Tefal en dat beviel echt héél erg goed. Het voordeel van een keramische pan is dat je kunt koken op hoge temperatuur, de bodem is krasvrij én een keramische pan is perfect om ingrediënten knapperig te krijgen. Het is een alternatief voor een anti aanbak pan en ik vond het heel fijn koken. Zelf kook ik op inductie en deze nieuwe pannen van Tefal zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie. Ik heb zelf de Tefal Natural Chef koekenpan in lichtgrijs. Aanrader!

Nodig voor 2 personen:
– 2 zalmfilets op de huid
– groene asperges
– 1 broccoli
– 10 cm komkommer
– 15 cherrytomaatjes
– gemengde sla
– een beetje balsamicodressing
– 1 el pompoenpitten

Dit zijn de ingrediënten

Bereiding
Als eerste bak je de groenten knapperig. Zet de pan op de warmtebron en laat de pan warm worden. Zodra de Thermo-Signal (de rode stip in het midden van de pan) helemaal egaal gekleurd is, is de pan op de juiste baktemperatuur en klaar om gebruikt te worden. Doe een scheutje olie in de pan en verdeel de broccoliroosjes en in stukjes gesneden groene asperges door de pan. Laat het even bakken op middel tot hoog vuur en hussel af en toe door elkaar. In totaal heb ik dit ongeveer 8 minuutjes gebakken. Haal het dan uit de pan en laat een beetje afkoelen.

Rooster vervolgens de pompoenpitten even in de pan. Dit kan gewoon zonder olie en ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.

Maak de pan even schoon met een stukje keukenrol en verhit vervolgens wederom een druppel olie in de pan. Leg de zalmfilet op de huid in de pan en laat dit 4 minuutjes bakken op middelmatig tot hoog vuur. Zodra de huid van de zalm mooi goudbruin kleurt, draai je de zalm één keertje om. Je bakt dan de andere kant van de zalm ook een beetje goudbruin. Let hierbij op dat de binnenkant van de zalm – die je vanaf de zijkanten kunt zien- niet helemaal lichtroze kleurt. Je wilt dat de binnenkant nog een beetje rosé blijft (rauw lijkt). Dan is de zalm het lekkerst.

knapperige zalm

Hussel ondertussen een salade door elkaar door wat tomaatjes, komkommer en sla te mengen met de knapperig gebakken groentes en een scheutje balsamicodressing. Serveer de salade in diepe borden en serveer de zalm er bovenop. Eet smakelijk!

knapperige zalm

Al met al was het echt een super lekkere maaltijd. De zalm en de groentes waren ontzettend goed gelukt: precies lekker knapperig. Daardoor was het helemaal geen saaie maaltijd. Ook is het echt belangrijk voor dit gerecht dat je de zalm niet helemaal droog bakt; door ‘m van binnen nog een beetje – sorry ik kan even geen ander woord bedenken – flubberig te houden, behoudt ‘ie de meeste smaak en mengt ‘ie lekker door de rest van de salade. Ja mensen, dit was écht een geslaagde maaltijd en ik ben fan van m’n nieuwe pan.

Binnenkort mag ik trouwens één pan weggeven via Instagram, dus hou mijn profiel in de gaten!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

knapperige zalm

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *