Gegrilde watermeloen van de barbecue met munt en feta

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik echt een TE GEK barbecue-recept voor je. Echt jaren geleden heb ik eens in een restaurant een carpaccio gegeten van gegrilde watermeloen. Dat smaakte ZO vet, dat toen ik eenmaal helemaal into barbecueën was en hoorde dat je een watermeloen ook heel goed klaar kan maken op de BBQ, ik dit meteen op m’n lijstje zette van dingen die ik eens moest proberen. Deze week was het dan eindelijk zo ver en het was echttttt geweldig. Echt mensen; dit is heel anders dan je je nu nog kan voorstellen. Een watermeloen grillen op de barbecue is geweldig als een voorgerechtje of lekker als bijgerecht. Het is zoet en hartig van smaak, smaakt nog steeds naar watermeloen en heeft ook nog steeds die knapperige bite van watermeloen, maar dan op een heel nieuw level. Echt VET cool, dit recept.

De boodschappen voor deze barbecuesessie deed ik uiteraard weer bij PLUS. Daar hebben ze een geweldig assortiment met BBQ-producten. Zo scoorde ik naast alle ingrediënten voor de gegrilde watermeloen, ook meteen even wat barbecue-snacks in de 3 voor €9 kies & mix categorie; zalmworstjes (kende ik niet, dus moest ik proberen), vega BBQ worst en pangasiusspiesjes! Wij zijn klaar voor een avondje gezellig barbecueën. Aan de slag!

Dit heb je nodig:
– 1 watermeloen
– blok feta
– verse munt
– 3tl limoensap
– 2tl honing

Barbecuetools:
– grill-ijzer of gietijzeren rooster
– kwastje
– tang

Bonustip: Aan een halve watermeloen heb je op zich ook al genoeg voor 2-4 personen en dan kun je de rest van de watermeloen gebruiken voor een super lekker drankje van watermeloen, limoensap, groene appel en een beetje munt! Probeer maar eens, is super lekker!

Dit zijn de ingrediënten!

Bereiding
Ik maak de watermeloen klaar op de Big Green Egg, maar je kunt dit recept op iedere barbecue klaarmaken. Het voordeel van mijn barbecue vind ik dat hij dicht kan, dus mocht je een barbecue met deksel hebben; gebruik die. Heb je alleen een kleine of wegwerp-barbecue tot je beschikking? Geen probleem, ook die kun je gebruiken, maar misschien duurt het dan iets langer.

Steek de barbecue aan en breng naar een temperatuur rond de 160C. We koken op direct vuur. Leg ook alvast het rooster (ik gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grillstreepjes) op de barbecue zodat deze heet kan worden.

Snijd de meloen in plakken van 2 cm dik. De schil kun je gewoon aan de meloen houden. Snijd de plakken daarna in kwartjes.

Maak een mengsel van limoen en honing en smeer de meloen daar mee in. Grill de kwartjes vervolgens aan beide kanten 6 minuten. De meloen is klaar als het vruchtvlees iets zachter is geworden dan het was toen ze erop gingen en als er mooie zwarte grillstreepjes in het vlees staan.

Serveer de gegrilde watermeloen op een schaal en top af met feta, munt en peper en zout. Het is het lekkerst als de meloen nog warm is en de feta echt koud uit de koelkast komt. Eet smakelijk!

gegrilde watermeloen

Ja mensen, dit was echt weer heerlijk! Ik vind het ZO cool dat ik dit nu eindelijk eens zelf heb gemaakt en vond het super simpel om te maken. Ik probeerde wat uit met en zonder de limoen-honing-dressing en vond die met limoen-honing wel echt het lekkerst. Ook heb ik wat zitten te experimenteren met de grill-tijd, maar 6 minuten per kant is echt perfect. En als je de meloen te dun snijdt, dan blijft ‘ie echt aan het rooster plakken en krijg je ze er niet meer mooi af. Dus het recept zoals hierboven beschreven, is the way to go. Yay!

Ik weet zeker dat ik dit nog veel vaker ga maken. Wat een vet recept. Woehoe!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor barbecue-recepten? Check hier alle barbecue-recepten van PLUS.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gegrilde watermeloen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *