Wraps met falafel, avocado, yoghurt-saus en augurk

Goedemiddag fijne mensen en welkom bij dit lekkere falafel recept. Vorige week heb ik iedere avond op het strand gegeten en die hobby is een beetje uit de hand gelopen, want ik zit tegenwoordig met ongeveer de inhoud van m’n hele keuken op een kleedje in het zand. Zo ook dit maal. Ik maakte van te voren thuis alle ingrediënten voor deze wraps met falafel, guacamole, ui, yoghurtsaus en sla klaar, stopte alles in bakjes en streek neer op een kleedje op het strand. Mét pot augurken, mayonaises, bestek, glazen, drinken en weet ik wat allemaal niet meer. En het was HEERLIJK.

Zin in een lekker recept met falafel? Deze wraps wil je maken!

Nodig voor 2 personen:
– Libanees brood of wraps
– een bakje falafel – ik had dit keer Falafel Tamatim van Maza, daar zit ook paprika en tomaat doorheen en dat is echt HEEL erg lekker
– gemengde sla
– 2 avocado’s
– 2 witte uien
– yoghurt
– verse kruiden zoals dille en peterselie
– 1/2 rode peper
– augurkenplakjes

Bereiding
Je maakt eerst alles klaar en doet het dan op de wraps of op het Libanees platbrood.

De guacamole maak je door de avocado te pureren en te mengen met een klein beetje yoghurt, peper en zout. Klaar!

De uien sneed ik in grote ringen en die bakte ik in een pan met olie op middelmatig vuur lekker goudbruin en glazig.

De falafel bak je in de pan rondom knapperig in een minuut of 10 met een lekker scheutje olie.

De yoghurt-dip maak je door yoghurt te mengen met fijngesneden verse kruiden, zoals dille en peterselie. Doe er ook een fijgehakte rode peper bij en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje water om de structuur makkelijker te maken om over je wraps te verdelen.

Beleg de wraps vervolgens met: een beetje guacamole, wat salade, de uien, de falafel, wat augurkenplakjes en top af met wat yoghurt-saus. Eet smakelijk!

falafel

En smakelijk aten we zeker. Mensen, het is me eindelijk gelukt. Ik heb een recept gemaakt met falafel Рzelf bedacht Рdat niet saai is! Of gortdroog! Nee, dit was ̩cht lekker. De yoghurtsaus was lekker smaakvol met die rode peper erdoor, de falafel heerlijk door de paprika en tomaat die erin zat (echt een aanrader deze van Masa) en de augurk gaf het geheel een vet lekkere frisheid en bracht sappigheid. Nou goed; wij waren nogal te spreken over dit recept.

Ook tof: het is dus een ideaal recept om mee te nemen. Zo kun je zelf thuis de wraps al helemaal maken of je neemt alles mee in losse bakjes, zoals dit bakje, en maakt het dan nog op de plek van bestemming. Aanrader!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

falafel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *