Next mex taco’s met kruidige kip, feta & perzik-saus

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vandaag deel ik iets op mijn blog waar ik echt bijzonder enthousiast over ben. Zoals je wellicht weet werk ik al lange tijd samen met Santa Maria en heb ik al ontzettend veel toffe Tex Mex recepten gedeeld hier op mijn blog. Nu introduceert Santa Maria een nieuwe lijn en het is… GEWELDIG. Next Mex is een next level taco concept; zoals je soft taco’s kent van foodtrucks of de echte taqueria, zo kun je ze nu zelf thuis maken. Ik maak wel eens taco’s met een eigen kruidensalsa, maar dat kun je nu dus ook gewoon kopen in de supermarkt. En juist die combi van kruidenpasta + zachte wraps + een salsa maakt je taco helemaal Next Mex. Love it!

Samen met Francesca (francescakookt.nl) en Brenda (brendakookt.nl) zit ik in een kookclub en op 23 april gaan we samen koken. En jij kan meedoen! En moet dat ook zeker doen, want dit wordt heerlijk. Ik ben als eerste foodblogger host van de kookclub en dus gaan we op 23 april allemaal mijn recept maken; het recept dat ik hieronder deel.

Ik zou het super leuk vinden als je 23 april ook meedoet. Dat kan al door gewoon mee te koken en dit recept te maken (en delen op social media @Lterveld #SantaMariaKookclub) op 23 april, maar je kan ook meedoen met een winactie. Daarover vertel ik je meer onderaan deze blogpost.

Maar eerst is het tijd voor het recept. Watertandend lekker. Wie o wie heeft er zin in Next Mex? Let’s TACO!

Nodig voor 3 personen:
– 8 Santa Maria Tortilla’s Corn & Wheat
– 8 eetlepels zwarte bonen
– 400gr (vegetarische) kipstukjes*
– 1x Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta
– 1/2 blok feta*
– 1 flesje Santa Maria Peach & Chili Salsa
– een beetje gemengde sla
– wat verse peterselie

*Maak dit recept makkelijk vegetarisch of veganistisch door te kiezen voor vegan kipstukjes en de feta te vervangen door vegan feta (bijvoorbeeld de Greek White van Violife).

Next Mex ingrediënten

Bereiding
Bak de kipstukjes knapperig in de pan met een beetje olie op middelhoog vuur. Zodra ze rondom een beetje bruin kleuren, voeg je de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe. Roer dit door elkaar op laag vuur.

Bak de tortilla’s in een droge koekenpan in 1 minuut aan beide kanten een beetje bruin, op middelmatig vuur.

Beleg de tortilla’s met een beetje gemengde sla, de kipstukjes, daarop wat zwarte bonen (afgespoeld onder de kraan). Verdeel er wat Santa Maria Peach & Chili Salsa overheen en top af met feta en peterselie. Klaar!

Santa Maria Next Mex

Dit is nou echt een heel gemakkelijk recept en het was SUPER lekker. Het stond daadwerkelijk zo op tafel, omdat je maar weinig handelingen zelf hoefde te doen. Zo chill!

De combinatie van smaken is top, hoewel er misschien nog wel iets écht pittigs bij mag. De spice paste waarin de kip gebakken is, vond ik HEEL smaakvol en dat combineerde top met het frisse van de sla, feta en peterselie. De bonen geven het geheel een lekkere body en de zoetige saus van perzik en chili maakt het echt af. Zo zie je maar dat je met een paar toffe basiselementen (wraps, kruidenpasta en saus) heel gemakkelijk een voedzame maaltijd op tafel zet. En dat je zélfs heel makkelijk een vega/vegan variant ervan kan maken.

Variatietip
Overigens kreeg ik het hele Next Mex assortiment van Santa Maria toegestuurd en kon ik het niet laten om dit recept ook even uit te proberen met de Tomatilo Salsa (tomatillo, koriander en jalapeños) en dat vond ik ook een vetttt succes. Dan is het geheel iets frisser, maar echt zo lekker ook. Aanrader dus!

Oh en nog even over die wraps; ik vind de wraps van Santa Maria altijd al heel lekker. En nu is er dus die super Soft Tortilla Corn & Wheat en die vonden Jan en ik allebei nóg lekkerder dan de Original Wraps die we normaal gebruiken. Dikke tip dus; echt even het uitproberen waard. Oeeeh en mocht je wraps over hebben; je kunt ze heel makkelijk invriezen óf er chips van maken.

Ingrediënten next mex

Winactie
Op 23 april vindt de eerste kookclub plaats. Gewoon digitaal natuurlijk, en daarom extra toegankelijk voor iedereen om mee te doen. Hoe kun je meedoen? Gewoon door dit bovenstaande recept klaar te maken op 23 april en te delen via social media @Lterveld #SantaMariaKookclub (ik ga reposten!). Ik ga zelf ook die dag weer met het recept aan de slag, net als Francesca en Brenda. Het leukste is om het recept voor iemand klaar te maken; eet een hapje met z’n twee of organiseer een digitaal diner. Ik heb dit al een paar keer gedaan en het is écht super leuk.

Om het je nog makkelijker te maken, kun je meedoen met een winactie. Reageer op deze foto op Instagram en vertel me voor wie jij Next Mex wil koken. Zowel Francesca, Brenda als ik mogen 4 mensen uitkiezen die een Santa Maria Next Mex box ontvangen waarmee je mijn recept perfect kan maken. De verse ingrediënten en niet Santa Maria producten moet je natuurlijk wel nog ff zelf halen.

Het lijkt me rete gezellig als je meedoet en ik weet nu al dat het super leuk is – voor mij in ieder geval – om jullie mijn recept te zien klaarmaken. Het recept is geschikt voor zowel vleeseters als vegetariërs en veganisten en in een handomdraai klaargemaakt. Waar wacht je nog op? Zie ik je 23 april online? 😀

Next mex taco

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Next mex taco’s met kruidige kip, feta & perzik-saus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *