10 hotspots in Den Haag voor een dagje winkelen

Gesponsord – Hey hey! Eind vorig jaar ben ik voor het eerst sinds mijn relatie met Jan een dagje met hem wezen winkelen in een andere stad: Den Haag. Dit doen we echt nooit, maar we hadden allebei wat nieuwe items nodig en ik werd uitgenodigd door The Hague Marketing Bureau om te ervaren hoe fijn je in onze politieke hoofdstad kunt winkelen in tijden van Corona. Want ja mensen, dat kan gewoon. En ja, het was chill! Natuurlijk heb je momenteel te maken met regels waaraan we ons allemaal moeten houden, maar ook dan is het nog prima mogelijk om wat locals te supporten door een shopsessie te boeken. Jij een nieuwe garderobe, zij eindelijk weer wat omzet. Love it!

Jan en ik hebben een onwijs leuke dag gehad en ik wil je in deze blogpost graag meenemen langs 10 toffe adresjes, ik show je mijn geshopte items en vertel je alles over hoe het is om te winkelen in tijden van Corona in Den Haag.

Hoe zit het met Corona?!
Want ja; hoe zit het eigenlijk met Corona? Ik kan je vertellen dat het erg rustig is in de winkelstraten en in de winkels zelf al helemaal. Dat komt natuurlijk omdat je een afspraak moet maken voordat je ergens naar binnen mag. 1,5m afstand houden kon daardoor gemakkelijk, overal in de straten en winkels vind je bordjes die je hier aan herinneren, in alle winkels staat sanitizer zodat je je handen schoon kunt houden. Mocht je alle regels nog even willen nakijken, dan vind je die hier op de website van de rijksoverheid.

Jan en ik zijn wezen shoppen in de week voordat de winkels gesloten werden. Daarom zie je op de foto’s in deze blogpost nog dat we samen in de winkels zijn (zonder mondkapje). Inmiddels zijn de winkels gesloten geweest én weer open op afspraak en is het de bedoeling dat je alleen naar de winkels gaat, met mondkapje op. Maar dat lijkt me geen probleem verder :). Wacht de ander gewoon even buiten of je gaat lekker met jezelf een dagje shoppen!

Ik wilde deze blogpost toch graag nog online zetten omdat er echt héle leuke shopadresjes in staan en ik héél vaak de vraag krijg waar ik m’n kleding koop (vooral de blauwe trui uit deze blogpost haha). Bovendien weet je nu precies bij welke winkels jij een afspraak moet maken voor jouw shopsessie in Den Haag :D. Meer info over winkelen in Den Haag vind je trouwens op denhaag.com/winkelen of check @thisisthehague op Instagram.

signing2
signing
denhaag

Naast winkelen zijn we natuurlijk ook langs een paar hotspots voor lunch & koffie gegaan. Je vindt 3 geweldige plekjes in het overzicht hieronder, maar ik schreef eerder al een uitgebreide blogpost over 10 hotspots voor koffie & lunch in Den Haag. Die blog vind je hier.

En dan is het nu tijd voor een lijstje met de tofste winkels waar wij gingen shoppen voor mannen- en vrouwenkleding en interieur.

1. We Are Labels
mannen & vrouwen
Ik ben gek op deze winkel. Merken zoals MbyM, Another-label, Moss Copenhagen, Selected Homme en Herschel worden hier verkocht. Zowel voor mannen als voor vrouwen vind ik het een toffe winkel en dit filiaal in de Passage in Den Haag is ook nog eens echt mooi en ruim opgezet.

labels
labels2
Te lang getwijfeld over dit blousje; ik vond ‘m eigenlijk een beetje te duur, maar bleef er toch mee in m’n hoofd zitten. Aan het einde van de middag gingen we nog eens terug en toen was ‘ie uitverkocht. 4 maanden later heb ik ‘m nog steeds in m’n hoofd, haha. Bummer!

2. Kookwinkel DOK
Naast We Are Labels zit kookwinkel DOK; de mooiste kookwinkel waar ik ooit geweest ben. De winkel is onwijs groot en ze hebben er alles wat je kan bedenken; heel veel verschillende pannen, geweldig servies, de wereld aan kookboeken en als klapper op de vuurpijl; een gouden SMEG waterkoker :O.

dok

3. Lunchen in de Foodhallen
Rond een uur of 1 kregen we trek en streken we neer in de Haagse Foodhallen – momenteel ook open voor afhaal! Tijdens mijn vorige bezoek aan Den Haag was ik er niet aan toe gekomen om deze hotspot te bezoeken, dus het was extra leuk om er dit keer wel naartoe te gaan. En mensen, wat was het GEWELDIG. We zijn echt even op wereldreis geweest; langs China, India, Mexico en Frankrijk. We lunchten dumplings, roti, saté, taco’s en steak tartare. Echt verrukkelijk!

foodhallen
foodhall

Bovendien is het interieur van de Foodhallen helemaal in de stijl die Jan en ik vet vinden; kleurrijk, bombastisch en héél instagrammable. Jammer dat je daar nu niet naartoe kan, maar zeker een om op je lijstje te zetten voor als de horeca weer echt open mag en geniet in de tussentijd van afhaal :).

foodhal2

4. Interieurwinkel Lasas & Loekov
Over interieur gesproken; we vervolgden onze shop-sessie bij interieurwinkel Lasas & Loekov. Deze winkel heb ik getipt gekregen van vele lezers en dat snap ik ook echt. Wat een mooie zaak. Prachtige meubels en accessoires vind je hier. Per ongeluk werden Jan en ik verliefd op een grote corduroy bank die in de entree stond, maar dat hebben we écht niet nodig, dus we gingen braaf met lege handen – maar vol inspiratie – hier weg.

loesov
lebkov2
lebkov
Toegegeven; ik werd erg verliefd op dit lampje en de kaarsenstandaard

5.  Basics bij Arket
mannen & vrouwen
Oeeeeh over deze winkel waren Jan en ik beiden ergggg enthousiast; Arket. Onderdeel van de H&M Group (net als Cos en Other Stories volgens mij) en bij deze mooie, grote kledingwinkel vind je vooral hele mooie basics. Mooie stoffen, mooi gesneden; echt kleding waar aandacht aan besteed is. Voor mooie basics ben je hier op het goede adres (dat wil zeggen; ik vond weinig prints in de winkel). Overigens werd ik hier verliefd op het sokkenschap (zie foto links) en wilde ik overall ongeveer alles hebben.

arket2
arket

Ik scoorde er twee mooie basic t-shirts, waaronder deze bruin-groenige.

shirt
Dit is al een tijdje een van m’n favoriete shirts

6. Mannenkleding bij Funkie House, Uptown & Bendorff
mannen
Als Jan en ik samen gaan shoppen, vind ik het vooral leuk om voor hem dingen uit te zoeken. Jan is dan ook echt uitsteeeekend geslaagd, o.a. bij deze drie toffe mannenwinkels: Funkie House (1e foto), Uptown en Bendorff (3e foto). Oh en de 2e foto is gemaakt in de Bever, omdat Jan dat ook altijd een geweldige winkel vindt. Ik iets minder. Maar bij Funkie House kon ik me héél goed vermaken. Ze hebben ook wel wat stoere vrouwenkleding, maar meer mannenkleding (waar ik overigens ook gek op ben, dus ik shop vaak voor mezelf ook ff op de mannenafdeling). Prachtige merken met een beetje surfer/skater/vintage-vibes. Love deze winkel.

funkie
bever

Bij Bendorff slaagde Jan ook extreem goed; dit is een mooie grote mannenzaak met een aanbod dat wel net ff anders is dan bij de andere winkels. Bovendien staat er een grote chesterfield bij de pashokjes waar ik mooi kon rusten terwijl Jan de hele winkel leeg kocht. We scoorden hier o.a. ook het witte shirt dat aan de rode muur hangt, dat ontworpen is door een van de mensen die ook in de winkel zelf werkt (de jongen op de achtergrond op de foto). VET. Ik hóu er van als er aan zo’n kledingstuk een goed verhaal kleeft.

winkel

7. Conceptstore COLLECTIV by Swan
vrouwen & interieur
Dit is een van mijn favoriete adresjes in Den Haag, waar ik altijd wel even een kijkje neem. Ik ben gek op concept stores, waar ze allerlei verschillende dingen verkopen van de makers zelf. Ik paste er een blousje en kocht er een grijze trui (zie dat vierluik later in deze blog) én we scoorden er onwijs vette kunst voor aan de muur. Waren we niet naar opzoek, maar we liepen er zo tegenaan en waren allebei verkocht. NICE! Ook is dit trouwens een tof adresje voor baby-cadeautjes, hippe mondkapjes en mooie sierraden. En ze verkopen er ook nog vintage! Echt een dikke aanrader dus.

collectiv
Dit blousje was helaas te klein 🙁
kunst
Hoe vet zijn deze twee prints? ZO blij mee.

8. Koffiepauze bij Lola bikes & coffee
Nog een favoriet adresje van me is Lola Bikes & Coffee. Het is een fietsenwinkel/fietsenmaker en koffiebar in een. De koffie is echt knetterrrrrlekker en het is echt het perfecte plekje voor gewoon ff een snel koffietje en dan weer door!

lola

Bonustip 1: Bookstor Café
Een paar panden verder dan Lola zit Bookstor café; ik ben er zelf nog nooit geweest maar het moet echt een vet leuke plek zijn waar je ook lekker ff pauze kunt houden tijdens het shoppen. Eén koffie to go a.u.b.!

bookstore

9. The Blackbird Butik
vrouwen
Deze winkel kreeg ik getipt van vele lezers en was ook echt een topper. Zo’n mooie winkel met prachtige merken <3. Je betaalt er wel flink voor (ik rekende per ongeluk heel veel geld af voor 2 truien), maar daar is de kwaliteit (hopelijk) dan ook naar. Echt een mooie zaak voor vrouwenkleding dit <3.

blackbird
shoppings
Blauwe trui: The Blackbird Butik – Grijze trui: Collectiv – Groene trui: The Blackbird Butik – Gele shirt: Arket
triu
Hier zie je de kleur van de groene trui beter 🙂 Wie mij volgt op Instagram weet dat ik deze prachtige (DURE) wollen trui inmiddels te heet gewassen heb en hij niet meer past. HUILEN.

10. Interieur-shoppen bij Sprinkel + Hop
Het laatste adresje in deze lijst is er een die ik alwéér niet zelf in levende lijve heb kunnen zien. Ik krijg Sprinkel + hop zo vaak getipt en volg ze al tijden op Instagram, maar een fysiek bezoek aan de winkel is er helaas nog niet van gekomen. Maar hij MOET in dit rijtje van winkel hotspots in Den Haag. Sprinkel + hop is een vintage interieur winkel en webshop en er worden paaaareltjes verkocht. Kijk maar eens op deze foto’s die ik van Instagram haalde (met toestemming):

Bonustip 2. Sissyboy
mannen, vrouwen & interieur
Ik vind het zelf een beetje een suffe tip, omdat iedereen dit volgens mij wel weet, maar tóch wilde ik ‘m nog even als extraatje toevoegen aan dit lijstje, voor het geval er 1 iemand is dit dit nog niet weet: Sissyboy is echt een VET leuke winkel voor mannen, vrouwen en interieur. Voor vrouwen vind ik hier altijd geweldige kleding met toffe prints die he-le-maal mijn smaak zijn. En Jan slaagt er ook altijd vet goed voor mooie kleding die lang goed blijft. En de interieur-dingen droom ik altijd bij weg, maar vind ik te duur. Maar voor inspiratie is het een geweldige winkel om even te kijken <3.

sissyboy

Bonustip 3: labelen op Google Maps & buurten spreiden
Nog een bonustip: voordat ik ergens naartoe ga bereid ik me altijd goed voor. Op Google Maps kun je labels toevoegen aan plaatsen. Mijn kaart van Den Haag ziet er nu dus zo uit: de roze hartjes zijn allemaal hotspots voor koffie of lunch en de gele sterren zijn winkeltips die ik kreeg van volgers uit Den Haag.

Daar komt nog bij dat het in Corona-tijden misschien fijn is om je niet alleen op het centrum, Spui en Grote Marktstraat te focussen, maar je winkelsessie te spreiden over meerdere buurten/straten. Zo maakten wij ook nog een uitstapje naar de Denneweg (veel getipt gekregen) en Noordeinde (looove Noordeinde), maar is ook het Zeeheldenkwartier is een super leuke buurt.

Zo beste mensen, dat was mijn shopping guide door Den Haag in tijden van Corona. Het was echt een heerlijke middag die Corona-technisch ontzettend veilig voelde. Support your favourite winkel en ga er weer eens een dagje op uit <3 En geniet er van! 😀

Mocht jij nog een tof adresje weten in Den Haag waar andere lezers echt iets aan hebben, laat het hieronder achter in een reactie! 😀

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Eén reactie op “10 hotspots in Den Haag voor een dagje winkelen

  • Ziet eruit alsof je een enorm leuke dag hebt gehad! Wat een ontzettend mooie foto’s ook 🙂 Gelukkig is Corona eindelijk over en kunnen we nu weer extra genieten van shopping days zoals die van jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *