Pasta met gegrilde kip & paprika, met olijven in tomatensaus

Door Elske – Joehoe! Laatst zouden mijn vriend en ik koken voor twee vrienden. Normaliter denken we dan snel aan een mooi stuk vlees van de barbecue of vis, met een paar mooie vegetarische bijgerechten. Maar dit keer zei mijn vriend: ‘Waarom gaan we niet gourmetten?’ en dat vond ik een heeeel leuk idee. Heb altijd positieve associaties met gourmetten en werd er helemaal vrolijk van.

Nou goed, die gourmet was een succesverhaal. Ik maakte drie soorten spiesje, een DIY nacho pannetje met alle ingrediënten, mini hamburgers op broodjes en gamba’s in knoflookolie. Lekker lang met z’n allen tafel en de avond afsluiten met een heerlijk toetje. Top! Maar, zoals wel vaker bij mij het geval is, had ik weer veel te veel gemaakt. Op voorhand stress ik hem dan nog de (gourmet)pan uit (ha-ha) omdat ik bang ben dat ik te weinig heb, maar uiteindelijk houden we altijd over. Zo waren er van de gemarineerde kipspiesjes nog een stuk of 10 over. Die bakte ik op dezelfde avond nog op en verzon er de volgende dag een recept mee met pasta. Love leftovers! Voor het gemak schrijf ik dit recept voor je uit zonder de kip aan een spiesje, zodat je ook zonder leftovers van je gourmet aan de slag kunt. Intro lang genoeg? Potverdrie, het is me weer gelukt. Over tot het recept!

Voor 2 personen: 200 gram kipfilet, in blokjes – 1 rode ui – 2 teentjes knoflook – 1 rode paprika – 2 tomaten – stuk of 5 groene olijven met knoflook – stuk of 10 zwarte olijven – sap van een halve citroen – 1 theelepel paprikapoeder – 1 theelepel gedroogde oregano – pot pastasaus met Italiaanse kruiden – 150 gram spaghetti

spaghett_kip

Begin het marineren van je kipfilet. Doe hiervoor de kip blokjes in een kom, doe er 3 eetlepels olijfolie bij, samen met de paprikapoeder, oregano, het citroensap, peper en zout. Pel het teentje knoflook en pers dit ook boven de kom uit. Meng dit goed door elkaar, dek eventueel af met folie of een bord en zet aan de kant. Laat dit voor minimaal 15 minuten staan.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen pel en snipper je andere teen knoflook en de rode ui,  doe je een scheut olijfolie in een koekenpan en bak je deze op laag vuur zacht aan. Was de paprika en snijdt deze in blokjes. Doe die bij de pan in en draai naar middelhoog vuur. Laat voor een paar minuten bakken. Draai het vuur hoog, voeg de kipblokjes toe en bak totdat deze gaar zijn. Je snijdt vervolgens de tomaten en voeg deze samen met de olijven (heel of in halfjes; wat jij lekker vindt) toe aan de pan en bak ook mee. Als laatste voeg je de pastasaus toe, samen met wat extra peper en zout en draai je het vuur naar de laagste stand. Laat even pruttelen.

Spaghetti gaar? Mooi! Voeg bijna volledig af, maar laat een bodempje kookvocht achter en voeg dat samen met de pasta, toe aan de saus. Roer goed door elkaar. Top eventueel af met wat Parmezaan en eet smakelijk!

Dit soort pasta’s maken wij vaak vegetarisch, omdat we vaak vinden dat je de kip amper proeft / niet zoveel toevoegt en dat vinden we dan weer zonde van de kip. Maar met deze pasta was dat minder het geval, want de kip was erg lekker gekruid. Mega bijzonder was het ook weer niet, maar ach.. Kan niet iedere dag feest zijn 😉 De leftovers zijn in ieder geval verwerkt en hebben gesmaakt en dat is ook belangrijk.

spaghett_kip_3

Volg alle recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg ons dan op Facebook. Op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet delen we iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *