Vega noedels met quorn, cashew en ei

Hey hey! Wie heeft er zin in een simpel noedel-recept? Ik maakte deze eenpansnoedels vorige week en vond ze best wel lekker. Ik maakte de woksaus zelf en dat was echt een behoorlijk succes. Het enige wat ik niet zo geslaagd vond, was het marineren van de quorn in de zelfgemaakte woksaus. Normaal ben ik heel erg fan van quorn (dat smaakt écht naar kip als je het lekker knapperig opbakt), maar doordat ik ze gemarineerd had lukte het niet om ze knapperig te bakken en toen was het toch wel een soort sompige meuk die je wellicht beter achterwege kan laten als je dit recept maakt. De keuze is aan jou!

Nodig voor 2 personen: 1 bakje quorn (of niet) – 3 eieren – handje cashewnoten – wokgroentes – 2x udon thick noodles (er zitten 2 in 1 verpakking dus dat is genoeg) – beetje sesamzaadjes – wokolie – sesamolie – ketjap – sambal – honing – beetje verse peterselie – verse gember – 2 tenen knoflook

Maak een woksausje van ketjap, sambal, sesamolie, honing, gember en knoflook. Roer door elkaar en marineer hier eventueel de quorn stukjes in. Overigens heb ik er bewust geen hoeveelheden bij staan, omdat ik dit ook maar gewoon een beetje op de gok doe. Beetje van dit, beetje van dat.

Bak ondertussen in een pan met wokolie een roerei. Haal dan uit de pan en bak cashewnoten in diezelfde pan met een beetje wokolie. Voeg dan de stukjes quorn toe aan de pan en probeer knapperig te bakken. Voeg dan de wokgroentes erbij, de dikke noedels, de sesamzaadjes, het roerei en de rest van de woksaus en roer alles door elkaar. Wok het eventjes op hoog vuur en top af met wat peterselie. Klaar!

noedels_staand

Ik vond het echt lekker, maar ga de volgende keer die quorn stukjes niet meer marineren voordat ik ze bak. Liever dat ik ze knapperig bak en daarna alle woksaus toevoeg óf ik laat quorn überhaupt achterwege, want de noedels zijn al behoorlijk vullend door ei en noten.

Anyway; het was een heerlijk maaltje en het vulde fantastisch. Dit wil je maken! En ook al lijkt de ingrediëntenlijst lang; dit zijn vaak van die dingen die je allemaal wel in huis hebt. Waar wacht je nog op? Aan de slag jij!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegetarische_noedels_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *