Wortelsoep met tomaat en gember

Goedemorgen jij! Jan en ik hebben sinds een paar weken een nieuwe traditie; op zondag eten we soep. Omdat het makkelijk te maken is, lekker goedkoop is, simpel voor een zondag en gewoon wel ff prima is. Ik moet zeggen dat ik het vooral maak omdat het lekker goedkoop kan en dat is toch best fijn 1 x in de week, als je inkomsten door Corona achteruit lopen ;-).

Oh en ook een voordeel; zo eet je toch best makkelijk weer een dagje in de week vegetarisch; want meestal maak ik een soep van groentes.

Vandaag deel ik het recept voor wortelsoep met gember met je. Een lekker soepje; niet mijn favoriet, maar ik ben sowieso niet zo’n enooooorme soep-fan. Maar het is wel gewoon echt een prima soepje, dus laat mijn mening je vooral niet afschrikken 😛 Let’s soep!

Nodig voor 4 personen: wortelen Рbouillon Рgember Рcr̬me frąche Рbasilicum Р4 tomaten Рui Рknoflook

Ik gebruikte in dit recept denk ik ongeveer 10 wortelen? Maar ik weet het niet helemaal zeker; ik had hier nog flink wat wortelen direct van het land liggen en heb ze niet gete(e)ld (grapje). Maar een wortel meer of minder maakt in dit recept ook niet echt uit.

Snijd de wortelen in stukjes, snijd knoflook, gember en ui klein. Bak als eerste de knoflook, gember en ui in een pan met olijfolie glazig. Voeg dan de wortelen er aan toe en schenk er water bij tot de wortelen net onder staan. Snijd de tomaten in partjes en voeg ook die toe aan de soep. Doe er een tabletje bouillon bij en laat dit vervolgens zo’n 20 minuutjes pruttelen. Het is klaar als de wortelen zacht zijn en je ze doormidden kunt prikken met een vork.

Zet vervolgens de staafmixer op de soep en maak het een glad soepje. Serveer de soep met een lepel crème fraîche en een blaadje basilicum. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

wortel

Hoewel ik dus niet zo’n soepfan ben, vind ik dit wel een prima soepje. Gewoon lekker met een broodje erbij. Prima maaltijd voor een zondag!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wortelsoep_met_gember__recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *