Plaattaart met pompoen, oesterzwammen, geitenkaas en nootjes

Hey you! Vorige week maakte ik op Instagram Reels een recept voor echt een typische plaattaart voor in de herfst en vandaag deel ik – na véél vragen op Instagram – dan eindelijk het recept met je. Het is super simpel, zo klaar en écht onwijs lekker. Waar wacht je nog op; let’s pompoen!

Nodig voor 2 personen: 1 rol flammkuchen deeg – 1/2 flespompoen – stuk of 10 oesterzwammen –  paar schijfjes geitenkaas – notenmix met cranberry – peterselie – honing – olijfolie

Overigens heb ik zelf nog steeds zo weinig verstand van koken dat ik niet echt het verschil proef tussen de ene paddenstoel en de andere, dus als jij los wil gaan met portobello’s shiitake of champignons; be my guest.

Snijd de pompoen in grove stukken en kook (in de schil) in 20 minuten gaar. Zet dan de staafmixer op de pompoen en maak het tot pompoenpuree. Smeer de bodem van de plaattaart hier rijkelijk mee in.

Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel over de plaattaart met pompoen. Verdeel ook de notenmix over de plaattaart en wat stukjes geitenkaas. Top af met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er wat olijfolie en honing overheen en zet de plaattaart zo’n 15-20 minuten op 200C in de oven.

Top af met wat verse peterselie en klaar is je herfst-recept!

plaattaart_pompoen_geitenkaas

Oh mensen, dit is zo simpel en echt zoooo lekker. Dit is gewoon echt een gruwelijk chill recept. Je krijgt groentes binnen (hallo pompoen en oesterzwam), je hebt een lekkere bite (hey nootjes) en de smaken combineren zo lekker met elkaar. Een zoet/zuurtje van de cranberry’s, dat notige, de geitenkaas, de pompoen. Ja, dit is écht een hit en zeker een plaattaart die ik nog veel vaker ga maken. Wat een lekker herfstrecept. MJAM!

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Pinterest_pompoen_noten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

3 reacties op “Plaattaart met pompoen, oesterzwammen, geitenkaas en nootjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *