Pasta pesto met dopwerten en veldsla

Goedemiddag leuke mensen! Vandaag deel ik weer eens een recept voor pasta pesto met je. Mijn go-to maaltijd als ik zin heb in makkelijk en snel (dit kun je namelijk binnen 15 minuten op tafel hebben) en ik vind het chill dat je duizend verschillende varianten hiervan kan maken. Waardoor je dit dus iedere week zou kunnen eten, op een net andere manier.

Goed; ook zin in pasta pesto? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 250gr verse spaghetti – 1 rode peper – 1 teen knoflook – 1 basilicum plant – 3 eetlepels pijnboompitten – 50gr parmezaanse kaas – olijfolie – peper – zout – 200gr doperwten – veldsla

Hak de rode peper, knoflook en basilicum fijn (alle blaadjes van zo’n supermarktplant heb je nodig). Dit kan met de hand (met een mes zou ik dan doen, haha), met een staafmixer of in een hakmolen. Ik koos voor dat laatste.

Mix dan met een scheut olijfolie en voeg dan 2 eetlepels pijnboompitten, alle parmezaanse kaas en wat peper en zou toe. Meng door elkaar tot een pesto; hakken dus. Met je mes, hakmolen of staafmixer.

Kook de pasta gaar. Bij verse pasta kost dit je maar 4 minuten.

Bak ondertussen de doperwten in een ruime pan met wat olijfolie rondom een beetje aan. Voeg dan de gekookte pasta toe aan de doperwten, doe alle pesto erbij en eventueel een beetje kookvocht van de pasta en roer alles op laag vuur door elkaar.

Serveer de pasta in een diep bord met een handje veldsla on top en eventueel wat extra pijnboompitten er overheen. Eet smakelijk!

pasta_pesto

Ik vond het een heer-lijk maaltje. Die teen knoflook en dat rode pepertje door de pasta pesto maakten echt het verschil met hoe m’n pesto normaal smaakt. Erg lekker. Mjam!

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta_pesto_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Eén reactie op “Pasta pesto met dopwerten en veldsla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *